Od danas predstavljanje turističkih potencijala Srpske u Srbiji

Srna
Od danas predstavljanje turističkih potencijala Srpske u Srbiji

BEOGRAD - U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu danas je svečano otvoren štand Turističke organizacije Republike Srpske na kom će u naredna dva dana biti predstavljeni svi turistički potencijali i resursi Republike Srpske koja je već godinama omiljena destinacija građana Srbije.

Otvaranje štanda je uvertira za večerašnje svečano otvaranje manifestacije "Dana Srpske u Srbiji", koja je za deset godina uspjela da približi i dodatno poveže Srbiju i Srpsku. Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je nakon posjete štandu da je predstavljanje turističke ponude Srpske u Beogradu od izuzetne važnosti, posebno ako se zna da najveći broj turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.

On je rekao da Republika Srpska ima čime da se ponosi i šta da pokaže.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da Republika Srpska raspolaže brojnim resursima koji građani Srbije još nisu upoznali i ukazala da je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem predočila ideju da vaučeri koji se izdaju u Srbiji mogu biti iskorišteni u Srpskoj i obrnuto.

"Predložiću taj model na Vladi Republike Srpske kako bi se našao način da građani iz Srbije mogu svoje vaučere upotrebiti u Republici Srpskoj i obrnuto. Tek će tada duh specijalnih paralelnih odnosa imati puni smisao", rekla je ona.

Na pitanje da li bi pridruživanje inicijativi "Otvoreni Balkan" bio dodatni impuls za turizam i privredu Republike Srpske uopšte, Golićeva je rekla da će Republika Srpska biti dio te inicijative.

"Vi znate kakvi su odnosi u cijeloj BiH, znači više komplikovani nego što bi trebali biti, vjerovatno će privrednici iz drugog dijela BiH shvatiti da im je to jedino rješenje", rekla je ona.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović podsjetio je da predstavljanje turističke ponude Srpske tradicionalno prethodi svečanom otvaranju "Dana Srpske u Srbiji" i da to doprinosi još većem broju turista iz Srbije, bržem rastu turističke privrede i povećanju kvaliteta turističke ponude.

On je izrazio uvjerenje da će se turizam Republike Srpske predstaviti na izuzetan način.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da su Turistička organizacija Republike Srpske i turističke organizacije gradova izuzetno motivisani da se na najbolji način predstave u Srbiji. "Naša braća i sestre u velikom broju posjećuju Republiku Srpsku.

Manifestacija je jako važna. U Beogradu smo od 8. do 10 septembra, a od 12. do 14. septembra u Novom Sadu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana