Od danas moguće podešavanje TAG uređaja

GS
Od danas moguće podešavanje TAG uređaja

BANjALUKA- Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da korisnici sistema elektronske naplate putarine od danas mogu da podese postojeće i nove TAG uređaje, neophodne za brži prolazak kroz naplatne stanice, za korištenje i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Jedan TAG sa dva računa mogu da koriste i postojeći i novi korisnici usluga elektronske naplate putarine u Republici Srpskoj i FBiH.

"Korisnici svoje TAG uređaje treba da rekonfigurišu na jednoj od naplatnih stanica u Srpskoj ili Federaciji, zavisno od toga čiji TAG uređaj već posjeduju. Korištenjem ovih uređaja u jednom sistemu neće se trošiti pretplata koju korisnici imaju na drugom računu", saopšteno je iz "Autoputeva Srpske".

Iz ovog preduzeća su naglasili da će naplata putarine sa jednog od računa zavisiti od toga kojom dionicom auto-puta korisnik prolazi.

Korisnici iz Republike Srpske rekonfiguraciju svojih TAG uređaja i doplatu računa za Federaciju BiH mogu da obave na naplatnim stanicama "Sarajevo sjever" i "Zenica jug", dok korisnici iz Federacije isto mogu da urade na naplatnim stanicama "Čatrnja", "Jakupovci", "Prnjavor", "Kladari" i "Kostajnica".

Iz "Autoputeva" ističu da je elektronska naplata putarine jednostavniji, brži i jeftiniji način plaćanja putarine, a mogućnost korištenja jednog TAG uređaja sa dva računa znači ušteda vremena i bezbjednije putovanje, bez zaustavljanja na naplatnim stanicama, što posebno dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, kada je pojačan obim saobraćaja na autoputevima.

"Autoputevi Republike Srpske" i "Autoceste FBiH" potpisali su Memorandum o saradnji s ciljem jednostavnijeg i efikasnijeg korištenja elektronske naplate putarine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana