Od Better Call Saula do Boljeg života, od medija do veštačke inteligencije, od Miach do Fedde le Granda na Weekendu.17

G.S.
Od Better Call Saula do Boljeg života, od medija do veštačke inteligencije, od Miach do Fedde le Granda na Weekendu.17

Kako se menja format vesti i šta nas očekuje u bliskoj budućnosti, da li je bolji život produkcije u regionu, u čemu novinari griješe, čitanje misli i još mnogo toga očekuje nas na ovogodišnjem Weekendu.17. Godinu dana prije punoljetstva,

Weekend.17 odlučio je da počasti vjernu publiku sa čak 4 festivala u jednom – Weekend Media Festival, HR.Weekend, AI Weekend i Finance Weekend. Na 17. izdanju najvećeg regionalnog festivala više od 200 panelista, na 9 pozornica, pod pokroviteljstvom Adris grupe, otkriće sve tajne medija, HR-a, AI-a, komunikacija, marketinga i biznisa.

Svi ljubitelji serije Better Call Saul biće radosni, jer nam na pozornicu Weekenda stiže Thomas Golubić, naš čovek koji je svojim istančanim muzičkim ukusom osvojio filmsku industriju, birao muziku za brojne serije i filmove, a otkriće nam kako muzika doprinosi pripovedanju na velikom ekranu. Kad smo kod serija, za sve one koji su odrasli na kultnoj seriji Bolji život, a i za sve one mlađe koji su čuli za taj fenomen, slavni glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić objasniće sve veći interes stranih streaming platformi za naše filmove i kako se to odražava na regionalnu filmsku i TV industriju. Oni koji od filmske industrije više vole dobar stari miris papira uživaće u predavanju Thomasa Eriksona, psihologa i autora bestselera Okruženi idiotima, koji će razjasniti nedoumice oko komunikacije i savetima pomoći da kvalitetnije komunicirate kako u poslovnoj, tako i u privatnoj sredini. Ovogodišnji Weekend je u znaku sreće i mindfulnessa, pa će se Eriksonu pridružiti i kolege psiholozi, koji i profesionalno znaju kako dohvatiti sreću i mir u 21. vijeku, Michael Dahlen i Ali Fenwick.

Da novinari nisu bez mane i da i oni griješe iz prve ruke otkriće nam Sabina Tandara Knezović sa Nove TV, Srećko Matić iz Deutsche Welle -a i Tomislav Klauški iz 24 sata na panelu „Gdje novinari griješe". Kako bi prebrodili tmurnu svakodnevnicu, neki novinari se radije okreću satiri kao formi, a na panelu „Deset godina u 24 minuta", autor emisije 24 minuta, Zoran Kesić, otkriće odakle crpi inspiraciju za deset godina šala o vrlo ozbiljnim društvenim temama.

Koja je granica između razvoja tehnologije i etike, zaštite privatnosti i mitova o kontroli misli otkriće Dr. Tarek Samad, poznat kao „Dr. Mozak". Dr. Samad će objasniti šta je BCI tehnologija koja omogućava obrada moždanih signala kako bi se upravljalo uređajima isključivo putem misli. Na Weekend pozornici pojaviće se i Dora Strezova Nikolova, direktorika Coca-Cola HBC Adria, koja će otkriti kako rušenje barijera između marketara i prodaje, dva često neusaglašena tabora, može otključati puni potencijal uspješnog poslovanja.

Prvi put AI Weekend

Nakon prošlogodišnjeg zagrijavanja s temama o vještačkoj inteligenciji, ove godine prvi put se održava i AI Weekend, koji će okupiti stručnjake iz Google-a, Mete, OpenAI-ja, TikToka i drugih tehnoloških giganta.

U Rovinj stiže Evanna Hu, stručnjakinja za kibernetičku bezbjednost i izvršna direktorica kompanije Omelas, koja koristi vještačku inteligenciju za analizu digitalnog uticaja. Na svom predavanju govoriće o tome kako se kompanije i vlade suočavaju s novim izazovima u oblasti sajber bezbjednosti s obzirom da su AI alati sada postali dostupni gotovo svima. Svoje bogato iskustvo s rovinjskom publikom podijeliće i Damir Sabol, suosnivač i bivši izvršni direktor Photomatha koji trenutno radi kao direktor i softverski inženjer u Google-u. Na pozornicu stižu i Rodger Werkhoven, jedan od vodećih svetskih stručnjaka na području veštačke inteligencije i nezavisni kreativni direktor u OpenAI-u, Mark Van Ruswuk, bivši direktor proizvoda u Tinder, i Łukacz Gabler, menadžer za javnu politiku i odnose s vladom za Srednju i Istočnu Evropu u TikToku.

Vraća se HR.Weekend

Drugi put na Weekendu imaćemo priliku da slušamo svjetske i domaće stručnjake iz oblasti ljudskih potencijala, s kojima ćemo zaviriti u tajne dobrog poslovanja i dobrih međuljudskih odnosa. Tako nam dolazi proslavljeni klinički psiholog sa Harvarda, Marc Schulz, koautor knjige Dobar život, utemeljene na najvećem naučnom istraživanju sreće.

Ivica Vrančić, renomirani stručnjak za liderstvo, timski rad i upravljanje ljudskim resursima, dolazi u Rovinj kako bi otkrio tajne uspješnog vođenja ljudi, za koje je nedvojbeno važna upravo – emocionalna inteligencija. Milena Dolenc, potpredsjednica za ljudske resurse u gaming kompaniji Outfit7, reći će nešto više o korporativnom identitetu, dok će Ndidi Massay, potpredsednica CBS Sports, pričati o pravednijem i inkluzivnijem radnom okruženju.

Vladari regionalne CFO scene na Finance Weekendu

Na ovogodišnjem Weekendu.17 niko neće biti uskraćen, pa ni oni kojima za računanje procenata nije potreban kalkulator. Finance Weekend, u saradnji sa kompanijom Farseer, održaće se 21. septembra u okviru Weekenda, gdje ćete imati priliku iz prve ruke da čujete iskustva vodećih CFO-a regionalnih firmi. Koja je budućnost finansija, šta donosi digitalna transformacija, kako globalizacija redefiniše poslovanje i druga ključna pitanja čekaju vas u Rovinju, a na njih će odgovoriti stručnjaci kao što su Matija Kovačević, glavni finansijski direktor HT-a; Ivana Krajinović, partnerka u Odsjeku revizije i voditeljka odsjeka finansijsko-računovodstvenog savetovanja i izveštavanja o održivosti u EY-u; Zoran Stanković, glavni finansijski direktor Atlantic Grupe; Nataša Vuca, direktorika odsjeka planiranja i kontrole u Max Betu; i Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.

Šećer uvijek dolazi na kraju

Nakon networkinga i korisnih predavanja, očekuje vas minglovnje i duge večeri ispunjene vrhunskom muzikom i nezaboravnim iskustvima. Ove godine na „Out of home partyju " publiku će zapaliti Miach, koji se vrtoglavo penje po lestvicama slušanosti. Uz to, proslava će biti još veća jer CineStar Channels obilježava svoj 15. rođendan i dovodi planetarno popularnog DJ-a Fedde Le Granda, koji će svojim nastupom prodrmati temelje stare Fabrike duvana Rovinj.

Weekend Media Festival uvijek prati aktuelne trendove i ključna pitanja, pružajući prostor za pronalaženje odgovora i rešenja. Program je dostupan ovdje, a sve novosti možete pratiti putem naših profila na Facebooku, Instagramu i LinkedInu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana