Objavljen trejler filma „Srpsko kolo“ VIDEO

Srna
Foto: Fejsbuk

BEOGRAD- Trejler za dokumentarni film i serijal „Srpsko kolo“, režisera Željka Mirkovića, koji je sniman u Vašingotnu u SAD, danas je premijerno objavljen.

Trejler je objavljen nakon što je u Vašingtonu završen dio snimanja nacionalnog projekta za dokumentarni film i serijal „Srpsko kolo“, koji će u prvom produkcionom talasu imati 10 epizoda od po 25 minuta i biti sniman u gradovima Srbije - od Subotice do Prizrena.

Uz podršku i organizaciju Srpskog kulturnog centra „Opančići“ u Vašingtonu, „Optimistik film“ je realizovao ovaj projekat ispred Bijele Kuće, na Džefeson Memorijalu, ispred čuvenog Vašingtonskog spomenika i na više drugih lokacija.

Video sa spletom igranja u raznim srpskim nošnjama srpskih kola, pjevanje i sviranje na harmonici, prati i glas naratora, holivudskog glumca srpskog porijekla Željka Džeka Dimića.

Režiser i producent Željko Mirković je nedavno u intervjuu za Srnu rekao da snimanje dokumentarnog serijala „Srpsko kolo“, koje je nacionalni i svesrpski projekat, traje već uveliko po gradovima Srbije, a najavio je snimanje i u Republici Srpskoj na jesen ili iduće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana