Obilježena 31 godina od ubistva osam članova porodice Vukašinović

Srna
Foto: Srna

GORAŽDE- U mjestu Bukvice kod Goražda danas je obilježena 31 godina od stradanja osam članova porodice Vukašinović koje su na današnji dan 1992. godine ubili pripadnici takozvane Armije BiH, a za ovaj zločin do danas niko nije odgovarao.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac rekla je Srni da je ovo još jedan od zločina za koji, kao i za mnoge druge, niko nije odgovarao.

Ona je naglasila da su svi ovi civili stradali na kućnom pragu, da su ubijeni i masakrirani, a za dvoje se još traga.

"Pretpostavlja se da su zločin počinili oni koji su poznavali taj kraj i da su sa tog područja, odnosno njihove komšije", rekla je Graorčeva.

Panto Vukašinović rekao je da su mu na današnji dan prije 31 godinu ubijeni brat Veljko, rođaci i stric Vukašin, Miloš, Milorad, strina Božana i snahe Danica, Grozda i Jovanka.

On kaže da još nisu pronađena tijela Milorada i Grozde.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Pale Željka Košarac kaže da su danas kod spomen-ploče prislužili svijeće, položili cvijeće i poklonili se sjenima ubijenih.

Ona je podsjetila da je u selu Bukvice na današnji dan u ranu zoru ubijeno, zaklano i zapaljeno osam civila od kojih je najmlađi imao 55 godina, a najstariji 86.

"Za ovaj zločin nikad niko nije odgovarao iako se zna da su to uradile prve komšije muslimani", naglasila je Košarčeva i dodala da još nisu pronađeni posmrtni ostaci dvoje ubijenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana