Obilježen početak međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

Srna
Obilježen početak međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

ZVORNIK - Zdravstveni radnici zvorničkog Doma zdravlja, učenici medicinske škole i građani Zvornika simboličnom šetnjom kroz grad obilježili su početak Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, koji je učestvovao u šetnji, rekao je novinarima da je neophodno podići svijest ljudi o rasprostranjenosti i opasnosti ove bolesti, značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

"Simboličnom šetnjom upozoravamo na značaj prevencije ove opake bolesti, koja tokom godine oduzme veliki broj života. Ovim putem pozivamo sve građane da se posvete prevenciji, jer samo takvo djelovanje može učiniti da naše društvo bude bolje, efikasnije i zdravije", rekao je Ivanović.

Direktor Doma zdravlja Miloš Tomić rekao je da primarna zdravstvena zaštita značajno pomaže u otkrivanju bolesti.

"I ove godine Dom zdravlja u Zvorniku sprovodi aktivnosti koje se tiču prevencije karcinoma dojke. Naš cilj je da se što veći broj stanovnika Zvornika edukuje o značaju preventivnih pregleda", rekao je Tomić.

On je dodao da je ove godine poseban akcenat na preventivnim pregledima u zvorničkim ruralnim područjima, odnosno u Branjevu, Kozluku i Čelopeku, kao i u opštini Osmaci i njenim naseljima.

Tomić je sugerisao ženama da putem timova porodične medicine redovno kontrolišu zdravlje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana