Novim asfaltnim putevima do boljih uslova na selu

Milan Vujić
Novim asfaltnim putevima do boljih uslova na selu

GRADIŠKA – Ove godine na području Gradiške je asfaltirano oko 15 kilometara seoskih puteva, gdje je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 1,3 miliona KM.

Za mještane ovih sela u Potkozarju i Lijevče polju, to je veoma važno.

Prema riječima Slavka Trifunovića koji na površini od 5 hektara zemljišta uzgaja voće i druge poljoprivredne kulture koje plasira na tržištu gradiške i banjalučke regije novoasfaltiranom dionicom brže i lakše će stići do svojih kupaca.

Nove asfaltne puteve su dobili Elezagići, Seferovci, Donji Podgradci, Sovjak, Grbavci, Kozinci, Brestovčina, Čatrnja, Gornja i Donja Jurkovica.

-U svakom selu u Lijevče polju i Potkozarju, asfaltirani su glavni putevi. Na potrebu asfaltiranja, ukazuju mještani preko Savjeta mjesne zajednice, zato što su one važne za život i napredak naših sela – rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, danas prilikom puštanja u saobraćaj puta u dužini od 500 metara vrijednosti 55 000 KM u Mjesnoj zajednici Donja Jurkovica.

Prema njegovim riječima na ovaj način je ubrzan i olakšan protok poljoprivrednika i stvoreni uslove za njihov ostanak na svojim poljoprivrednim gazdinstvima.

-Svjedoci smo da ovdje ima i mnogo mladih poljoprivrednika i djece, što je razlog više da se investira u ovakve krajeve. Ovaj novoasfaltirani put povezuje Dušanovo, Mašiće, Jurkovicu, Turjak i Gradišku – naveo je Adžić.

Kako je gradonačelnik Adžić naveo još jednom se pokazalo da je prioritet lokalne uprave ravnomjeran razvoj cijelog područja Gradiške, ulaganje u putnu infrastrukturu, jačanje privrede i poljoprivrede, te stvaranje uslova za ostanak ljudi na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana