Novi toplotni udar

GS
Novi toplotni udar

BANjALUKA - Vrlo toplo vrijeme će se nastaviti bez značajnih padavina do nedjelje, 18. avgusta 2024. godine. Očekuju se maksimalne temperature u rasponu od 34°S do 41°C, dok će u višim predjelima temperature biti oko 30°S.

U nedjelju, 18. avgusta, temperature će biti nešto niže, u rasponu od 31°S do 38°C, a u višim predjelima oko 27°S.

Cjelokupan period biće obilježen pretežno suvim i sunčanim vremenom, s mogućnošću kratkotrajne i vrlo slabe kiše, kao i pljuskova s grmljavinom, ali samo ponegdje.

Zbog dugotrajno visokih temperatura i nedostatka padavina, znatno je povećan rizik od nastanka požara na otvorenom. U Hercegovini će u narednim danima duvati umjeren vjetar, što će dodatno pojačavati rizik od požara.

Svi koji žele da prate upozorenja mogu koristiti platformu METEOALARM na adresi: https://www.meteoalarm.org/en/live/region/BA.

Prema trenutnim prognozama, postepeno sniženje temperature očekuje se od ponedjeljka, 19. avgusta 2024. godine. U ponedjeljak i utorak moguće je nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uz pojavu lokalnih nepogoda. Kiša bi u utorak trebalo da zahvati i Hercegovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana