Novi projekti za bolju povezanost Srpske i Srbije

G.S.
Novi projekti za bolju povezanost Srpske i Srbije

BEOGRAD – Predstavnici Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske" d.o.o. Banjaluka i JP „Putevi Republike Srpske" prisustvovali su danas u Beogradu sastanku o poslovno – tehničkoj saradnji, koji su upriličili „Putevi Srbije" i „Koridori Srbije".

Poziv za sastanak prihvatili su i predstavnici preduzeća, koja se bave projektovanjem putne infrastrukture i izvođenjem radova u Republici Srpskoj i Srbiji, sve u cilju intenziviranja i unapređenja postojeće saradnje na ovom polju.  

U ime JP „Autoputevi Republike Srpske", domaćinima i ostalim učesnicima sastanka se obratio vršilac dužnosti izvršnog direktora za pravne poslove Siniša Gavrić, zahvalivši na pozivu i prilici da se na ovako značajnom skupu predstave svi dosadašnji projekti preduzeća, kao i planovi za naredni period. U kratkoj prezentaciji, koju je predstavio inženjer za građenje objekata u Odjeljenju za građenje pri Sektoru za tehničke poslove Jakša Adžić, navedeni su osnovni podaci o postojećoj mreži auto-puteva u Republici Srpskoj, zatim projekti u realizaciji, kao i oni, koji su u planovima preduzeća u periodu ispred nas.  

Pored prezentacije svih dosadašnjih postignuća, razmatrano je jačanje međusobne saradnje na području razvijanja savremene mreže auto-puteva, projektovanja, građenja, upravljanja i održavanja auto-puteva, naplate putarine, informacionih tehnologija, razvoja bezbjednosti i zaštite životne sredine. 

U ime Ministarstva za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu Republike Srbije prisutnima se obratio vršilac dužnosti pomoćnika ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Miroslav Alempić,  dok je u ime Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske govorio pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Dragan Stanimirović. 

Prisutne su pozdravili v.d. direktora JP „Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i  direktor „Koridora Srbije" Aleksandar Antić. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora JP „Putevi Srbije" Miodrag Poledica i Ivan Tejić, izvršni direktori svih Sektora JP „Putevi Srbije", zatim Siniša Gavrić, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove JP „Autoputevi Republike Srpske", v. d. izvršnog direktora za ekonomsko – finansijske poslove preduzeća Miroslav Bajić, v. d. direktora JP „Putevi Republike Srpske" Milan Dakić sa saradnicima, direktori preduzeća za projektovanje i izvođenje radova iz Banja Luke, Istočnog Sarajeva i Beograda.  

Unapređenje zajedničke saradnje, razmjena iskustava i znanja je početak novog, razvojnog perioda u odnosima putne privrede Republike Srbije i Republike Srpske, zaključak je današnjeg sastanka. Pored toga, učesnici sastanka usaglasili su se i oko važnosti zajedničkog pokretanje novih projekata, koji će doprinijeti boljem povezivanju, unapređujući tranzitne tokove roba i ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana