Novi kilometri asfalta u ruralnim dijelovima Gradiške

Milan Vujić
Novi kilometri asfalta u ruralnim dijelovima Gradiške

GRADIŠKA – Ove godine na području Gradiške biće asfaltirano oko 15 kilometara seoskih puteva, gdje je iz budžeta obezbijeđeno 1.300.000 KM.

Radi se o veoma važnim dionicama na području Lijevča polja i Potkozarja.

-U svakom selu u Lijevče polju i Potkozarju, asfaltirani su glavni putevi. Preostale su kraće dionice u pojedinim zaseocima. Na potrebu asfaltiranja, ukazuju mještani, zato što su one važne za život i napredak naših sela - rekao je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Adžić je rekao da je za asfaltiranje 700 metara puta prema zaseoku Pejići i Jeftenići i 400 metara prema Matarugićima iz gradskog budžeta izdvojeno oko 130.000 KM, dok je dionica puta  u dužini od 320 metara asfaltirana je i u Mjesnoj zajednici Sovjak vrijednosti oko 45.000 KM.

Na području Gradiška intenzivne su aktivnosti na izgradnji i adaptaciji putne infrastrukture u seoskim sredinama.

Oni su se zahvalili gradonačelniku Adžiću i Gradskoj upravi na razumijevanju za potrebe mještana ove Mjesne zajednice.

Osim asfalta, proteklih godina urađeno je još mnogo toga. Mještanin Sovjaka Ljubomir Soldat rekao je da u Sovjaku trenutno  živi 66 domaćinstava i da je riješeno pitanje vodosnabdjevanja, izgrađena je prepumpa stanica i rezervoar za vodu.

U asfaltiranje ove dionice puta uloženo je oko 45 000 KM rekao je gradonačelnik Zoran Adžić. On je dodao da polako privode kraju realizaciju ovih infrastrukturnih radova na području  Gradiške.

Istakao je da im je drago kada su mještani zadovoljni urađenim, te da će i dalje biti odgovorni prema građanima i privrednicima grada Gradiške. Adžić je još jednom je podsjetio da je opredjeljenje Gradske uprave povezivanje i ravnomjeran ruralni razvoj i stvaranje uslova za život i ostanak ljudi na selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana