Novčana podrška za osam višečlanih porodica

Srna
Novčana podrška za osam višečlanih porodica

BANjALUKA - Osam višečlanih porodica iz Banjaluke dobiće jednokratnu novčanu pomoći za poboljšanje uslova stanovanja, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

Iznos podrške po porodici je 5.000 KM, a za njih osam porodica iz budžeta grada biće izdvojeno 40.000 KM.

Rang-listu prema kojoj će dobiti ovakav vid podrške objavila je Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Iz Gradske uprave su podsjetili da je javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece raspisan 6. aprila, a zaprimljena su 23 zahtjeva, od kojih je 16 ispunjavalo uslove .

U skladu sa raspoloživim sredstvima, iz Gradske uprave navode da su podržane prijave osam porodica sa najvećim brojem bodova.

Predsjednik banjalučkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" Jovan Radovanović rekao je Srni da ova podrška znači mnogo višečlanim porodicama, navodeći da ih je stotinjak u potrebi za stvaranjem boljih uslova stanovanja.

Radovanović je naveo da banjalučko Udruženje okuplja više od 800 porodica sa četvoro i više djece i da ove godine imaju deset novih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana