Nova emisija na UNA TV: “Čiji je naš?” petkom od 20 časova

UNA TV
Nova emisija na UNA TV: “Čiji je naš?” petkom od 20 časova

BANjALUKA - Teme zbog kojih gore društvene mreže, teme o kojima se priča za kafanskim stolom, teme na koje generacije nemaju odgovor, a koje su uvijek aktuelne - okosnica su emisije novog serijala UNA televizije “Čiji je naš?”, koja će biti prikazana večeras na UNA TV od 20 časova.


Kao što samo ime govori, zadatak emisije je da otkrije ono na šta narod sa područja bivše Jugoslavije vijekovima gleda različitim očima - čije je određeno materijalno ili nematerijalno dobro, grad, osoba?

Čiji su zapravo baklava, ajvar, ćevapi, neke znamenite ličnosti i mjesta? Ekipa emisije kroz ovaj dokumentarni format pokušaće da sazna odgovor na ove i mnoge druge nedoumice.

Voditeljka, iskusna reporterka sa dugogodišnjim medijskim stažom Aleksandra Tolj Ružić kaže da kroz ovu emisiju želi da otvori neke od tema koje su nepresušan izvor rasprava na ovim prostorima, o kojima se priča svuda - na ulici, za ručkom.

- Pokušaćemo da saznamo šta je zaista istina. Ako je to nemoguće, ponudićemo različita viđenja i ostaviti gledaocu da sam zaključi. Trudiću se da emisija bude provokativna i zanimljiva - navela je ona.

Premijerna epizoda emisije “Čiji je naš?” posvećena je najpoznatijoj sarajevskoj pjesmi “Kad ja pođoh na Bembašu”. Gdje je i kako nastala pjesma po kojoj se prepoznaju Sarajlije širom svijeta? Ekipa emisije obišla je Bosnu i Hercegovinu u potrazi za odgovorom - čija je naša pjesma “Kad ja pođoh na Bembašu”. Odgovore ćete saznati uz pjesmu Harija Mata Harija i mladih pjevačica Jovane Bojanić i Alme Subašić večeras u 20 časova na UNA TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana