Nova banka u saradnji sa Mastercardom omogućila promotivno slanje novca bez troškova

G.S.
Nova banka u saradnji sa Mastercardom omogućila promotivno slanje novca bez troškova

Pod sloganom „Vaš novac putuje bez troškova", Nova banka je predstavila TIZI, prvi domaći portal koji omogućava lako i brzo slanje novca iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, eksluzivno za korisnike Mastercard kartica. Zemlje iz kojih se može slati novac su: Srbija, Francuska, Italija, Norveška, Belgija, Hrvatska, Švedska, Njemačka, Austrija, Slovenija, Bugarska, Holandija i Španija.

Tokom promotivnog perioda, koji će trajati od 8. jula 2024. godine do dostizanja prvih 1500 Mastercard korisnika ili do iskorištenja budžeta predviđenog programom promocije, naknada  se neće obračunavati za jedno slanje novca iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu.

Povodom pokretanja usluge TIZI, Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke izjavio je: „Nastavljamo da pratimo savremene trendove u bankarstvu. Nastojimo da inovacijama budemo trzisni lider. Danas ponosno predstavljamo našu novu uslugu međunarodnog transfera novca. Ona je namjenjena licima koja novac salju iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu. Karakterise je jeftin, brz i siguran transfer novca. Ponosni smo da mozemo u saradnji sa kompanijom Mastercard, prvi na trzistu, ponuditi ovu korisnu uslugu. Ostajemo  pouzdan partner našim korisnicima, posvećeni pružanju inovativnih i sigurnih finansijskih rješenja. Ovaj servis je još jedan korak ka unapređenju iskustva nasih korisnika i ispunjenja nase misije poslovanja. Radujemo se primjeni novog servisa. Nova banka i Mastercard, zajedno, idu dalje u kreiranju jednostavnijeg poslovanog ambijenta."

Slanje novca putem TIZI portala obavlja se zaduženjem Mastercard platne kartice pošiljaoca, izdate od strane inostranog pružaoca platnih usluga, što predstavlja jedinstvenost ove usluge i Nova banka je jedina banka koja je to omogućila. Nakon zaduženja platne kartice pošiljaoca, primaocu su sredstva dostupna za samo nekoliko minuta i to na dva načina: direktnom uplatom na račun primaoca koji je otvoren u Novoj banci ili isplatom u gotovom novcu na najbližem šalteru Nove banke. Sredstva koja se prenose primaocu isplaćuju se isključivo u BAM valuti.

„Jedan od ključnih ciljeva kompanije Mastercard jeste da olakša i osigura svakodnevni život naših korisnika. Sa ponosom objavljujemo saradnju sa Novom bankom na uvođenju ove usluge po prvi put u Bosni i Hercegovini. Ova inovacija omogućava našim korisnicima jednostavne, brze i sigurne prenose sredstava iz inostranstva u BiH, gotovo u realnom vremenu što je u današnjem ubrzanom svetu korisnicima jako važno. Takođe, prepoznajemo važnost sigurnosti i poverenja u finansijske institucije. Imajući sve to u vidu, osiguravamo najviši nivo sigurnosti kako bismo zadovoljili potrebe i očekivanja naših korisnika.", izjavila je Jelena Sretenović, direktorica kompanije Mastercard za tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Transfer novca može se vršiti sa bilo kog uređaja (računara, telefona) unosom zahtijevanih podataka o pošiljaocu i primaocu sredstava. TIZI portalu može se pristupiti putem njeb stranice https://tizi.novabanka.com /, kao i putem aplikacije koja je dostupna za Android i iOS uređaje. 

Novčana sredstva su primaocu sredstava dostupna u roku od par minuta od slanja, o čemu Banka obavještava primaoca slanjem SMS poruke.

Za više informacija korisnici se mogu obratiti korisničkom servisu putem besplatnog info telefona 080050011 ili u poslovnicama Nove banke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana