Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke u svojim koritima

GS
Noć u Sarajevu protekla mirno, rijeke u svojim koritima

SARAJEVO - Uprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su portalu Kliks iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve rijeke na području Kantona u svojim koritima.

-Što se tiče proteklog dana, gledano po sarajevskim opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano - kažu iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabilježene i na području Novog Grada, gdje je voda takođe prodrla u veliki broj objekata.

-Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su kompanije „Meser” i „Robot”. Takođe, na području ove opšine izvršeno je 80 evakuacija - dodaju iz Civilne zaštite KS.

Naglasili su da je poplava bilo i na području opštine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

Katastrofalna situacija u sarajevskom naselju Otes, prouzrokovana poplavama uslijed obilnih padavina koje su glavni grad BiH zahvatile proteklog dana, polako se normalizuje.

Pojedini djelovi ovog naselja, međutim, još uvijek se nalaze pod vodom, a riječ je uglavnom o parkinzima i podzemnim garažama.

Vodostaj nabujale Miljacke u Sarajevu i dalje je visok, ali je situacija jutros malo bolja nego juče jer je manja opasnost od izlivanja rijeke.
Miljacka je juče nadošla skoro do ruba korita tako da su građani strahovali da bi se voda mogla preliti i poplaviti gradske ulice, ali to se nije desilo.

Osim spašavanja građana, ekipe na terenu su mnogima dostavljale hranu i vodu, jer su se građani popeli na spratove kuća. Među njima je veliki broj starijih kojima su spasioci dostavljali pakete u čamcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana