NLB BANKA Banjaluka dobila dva nova člana uprave

G.S.
NLB BANKA Banjaluka dobila dva nova člana uprave

NLB Banka Banjaluka novu poslovnu godinu započela je osnažena sa dva nova člana Uprave. Živko Šiftar i Martin Mavrič donijeli su u Banjaluku regionalno bankarsko iskustvo i najbolje prakse iz NLB Grupe i oni će u naredne četiri godine zajedno sa Goranom Babićem, predsjednikom Uprave banke i Ljiljanom Krsman članom Uprave, voditi poslovanje NLB Banke Banjaluka, na tržištu Republike Srpske, jednog od dva BiH entiteta.

Živko Šiftar, odgovoran je za upravljanje rizicima, kreditnu analizu, naplatu i upravljanje nekvalitetnom aktivom i praćenje usklađenosti Banke. Na poziciju člana Uprave Banke, Živko je imenovan nakon dvodecenijskog iskustva u finansijskoj i bankarskoj industriji, od čega više od 13 godina na rukovodećim pozicijama u oblastima upravljanja rizicima, kreditne analize, poslovanja sa korporativnim klijentima i upravljanja restrukturiranjem i nekretninama.

Martin Mavrič odgovoran je za upravljanje platnim sistemima, informacionim tehnologijama, investicijama, nabavkom i opštim poslovima. U svom bogatom internacionalnom profesionalnom iskustvu Martin se bavio upravljanjem projektima i transformacijama u finansijskim uslugama, izgradnjom novih organizacionih jedinica za podršku evoluciji i inovaciji bankarske infrastrukture. Vodio je i inicirao projekte transformacije u oblasti  upravljanja sredstvima, korporativnog i investicionog bankarstva, i platnih sistema, kao i transformacijom u procesima nabave, kao i unaprjeđenjima procesa odobravanja kredita  i upravljanja rizicima.

Povodom imenovanja dva nova člana Uprave, Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka izrazio je zadovoljstvo i naglasio: „Imajući u vidu da su klijenti u fokusu svih naših aktivnosti i da ostajemo posvećeni ubrzanoj digitalnoj transformaciji, unaprjeđenju kvaliteta korisničkog iskustva, te ostvarenju ESG ciljeva kroz održivo poslovanje i finansiranje - mogu reći da smo sada i dodatno osnaženi sa dva nova člana Uprave, koji će cjelokupan tim NLB Banke Banjaluka dodatno podržati kroz pravu kombinaciju iskustva, najboljih praksi, znanja i kompetencija, a sve sa ciljem da kao Banka nastavimo isporučivati još bolje i inovativnije proizvode i usluge za naše klijente, različite programe razvoja za naše zaposlene i društveno odgovorne projekte usmjerene na dobrobit zajednice u kojoj poslujemo."

 

Imenovani Martin Mavrič i Živko Šiftar na dužnost su stupili nakon isteka mandata dugogodišnji članici Uprave Marjani Usenik, koja je preuzela nove odgovornosti i angažovanja na nivou NLB Grupe.  

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana