Ni teški uslovi ne utišavaju srpski glas Radija Drvar

Srna
Ni teški uslovi ne utišavaju srpski glas Radija Drvar

DRVAR- Kolektiv Radija Drvar, jedinog medija u Federaciji BiH /FBiH/ koji cjelodnevni program emituje na srpskom jeziku, a suočen je sa teškim uslovima rada, pozvao je Republiku Srpsku i Srbiju da pomognu da se glas ovog medija čuje u domaćinstvima u ovom mjestu i Livanjskom kantonu.

U malom kolektivu rade svega dva radnika, koji opstaju uprkos jako teškim uslovima, ali ističu da se nije štedjelo ni vremena, ni truda, a ni energije da Radio Drvar bude što bolji i da slušaocima približi teme iz života, te da ih autentično i objektivno predstavi.

U Radiju su za Srnu rekli da nemaju pomoć od FBiH, pomoć od vlasti u Livanjskom kantonu je minimalna ili gotovo neprimijetna, a jedina podrška im je opština Drvar, odakle se potpuno finansiraju.

"Radimo sa dotrajalom i starom opremom, grijanja u prostorijama našeg preduzeća nema. Fali mnogo toga, ali smo tu svakodnevno za naše slušaoce, iako radimo u nehumanim uslovima", kažu iz ovog medija.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je Srni da se novinari lokalnog Radija, iako rade u izuzetno teškim uslovima, trude da u svako domaćinstvo donesu vijesti o aktuelnim dešavanjima, kako u svjoj lokalnoj zajednici, tako i u regionu.

Prema njenim riječima, nedostaje finansijskih sredstava kako bi opstao Radio Drvar, ali i da bi bile realizovane određene ideje u vezi sa medijima u Krajini.

Runićeva je napomenula da putem Radija Drvar mogu oglašavati i profesionalno i objektivno izvještavati srpsko stanovništvo, ali da im je želja da u Drvaru formiraju televizijski centar kako bi i slikom i videom poslali poruku svijetu o mnogim lijepim i interesantnim pričama ovog kraja.

"Imamo volju, želju i adekvatan kadar, ali nam nedostaje sredstava za realizaciju ideja", naglasila je Runićeva.

Radio Drvar prvi put se oglasio početkom juna 1974. godine, te je, kao svjedok vremena i vjerodostojni hroničar dešavanja, bio i ostao u službi vjernih slušalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana