Nevrijeme stvorilo probleme u Banjaluci, Prijedoru i Kostajnici

Srna
Foto: Srna

KOSTAJNICA - Nevrijeme koje je noćas zahvatilo područje Banjaluke, Prijedora i Kostajnice donijelo je brojne probleme stanovništvu.

Tokom olujnog nevremena koje je noćas pogodilo Banjaluku oštećeno je više stabala na širem gradskom području, a nadležne službe su uklonile grane i oštećena stabla sa većine lokacija, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se dodaje da su, maksimalnim angažmanom nadležnih gradskih službi, uklonjeni oštećeni dijelovi stabala na većini lokacija, a na ostalima su ove aktivnosti pri kraju.

-Uklonjene su oštećene grane ili stabala sa lokacije kod Gradskog mosta, te u ulicama Mirka Kovačevića, Jovana Dučića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Cara Lazara i drugim - navode iz Gradske uprave.

Jaka kiša noćas je u Prijedoru počela da pada oko tri časa, a nanijela je štetu i na poljoprivrednim usjevima. Uz izuzetno jaku kišu, bilo je i vjetra, te grmljavine.

Na području Prijedora izlila se rječica Puharska, a Prijedorčani kažu da nikada ranije nisu doživjeli slično nevrijeme. Voda je zaplavila pomoćne objekte i dvorišta u naseljima Puharska i Urije.

– Nakon svake veće kiše i pojave bujičnih voda izlije Puharska. Mi smo tražili od lokalne uprave da se očisti kanal, ali niko ništa neće da uradi po tom pitanju godinama – pričaju mještani za Srpskainfo.

Obilna kiša koja je tokom protekle noći zahvatila područje opštine Kostajnica nanijela je blato i pjeskovite nanose na lokalne puteve i ulice, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

On je dodao da nanosa ima i u dvorištima, te da za sada nema prijava građana o šteti. Pašić je naveo da su na terenu radnici Komunalnog preduzeća i vatrogasci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana