Nevesinje: Za Spasovdan otvaranje višemilinskih projekata

Srna
Nevesinje: Za Spasovdan otvaranje višemilinskih projekata

NEVESINjE - Opština Nevesinje i Saborni hram Vaznesenja Gospodnjeg sutra će obilježiti krsnu slavu Spasovdan, a praznik će biti u znaku završetka nekoliko važnih projekata.

Slavskim svečanostima prisustvovaće crkveni velikodostojnici, visoki zvaničnici Republike Srpske i Srbije, predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća i gosti iz hercegovačkih opština, najavljeno je iz ove opštine.

Veče uoči Spasovdana u novom prostoru Gradske galerije biće otvorena izložba fotografija o blaženopočivšem vladici Atanasiju "Tvoje od tvojih", autora jeromonaha Teofila Petrovića.

Liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Spasovdan u 8.45 časova služiće vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom Eparhije.

Nakon bogosluženja tradicionalna svečana litija proći će gradskim ulicama, a lomljenje slavskog kolača i slavski obred biće obavljeni u porti Sabornog hrama.

Za 11.00 časova zakazano je svečano otvaranje obnovljene zgrade Doma kulture, u kojoj su smješteni Muzička škola, Narodna biblioteka, Gradska galerija i Spomen soba, kao i obraćanje zvaničnika.

Nakon toga planiran je obilazak proširenog objekta Dječijeg vrtića "Sveta Evgenija carica Milica".

Slavske svečanosti u 12.30 časova biće nastavljene kod jezera Alagovac gdje će svečano biti pušten u funkciju prečistač vode za piće.

Projekat vrijedan tri miliona maraka omogućiće kontinuirano snabdijevanje stanovništva čistom i ispravnom vodom tokom čitave godine.

Svečanosti se završavaju slavskim ručkom u svadbenom salonu "Stefan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana