Nesvakidašnji gest profesora Macanovića izazvao oduševljenje kolega

GS
Nesvakidašnji gest profesora Macanovića izazvao oduševljenje kolega

BANjALUKA - Prof. dr Nebojša Macanović, redovni profesor na FPN u Banjaluci, odrekao se honorara za učestvovanje u komisiji za odbranu doktorske teze na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu i isti preusmjerio na kupovinu knjiga studentima na ovom fakultetu. Ovaj gest je izazvao veliku pažnju i zahvalnost čitavog Nastavno naučnog vijeća.

Prof. dr Nebojša Macanović je redovni profesor Fakulteta političkih nauka i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, sa objavljenih 15 knjiga i preko 200 naučnih radova. Kao gostujući profesor bio je izabran u komisiju za odbranu doktorske teze Vere Petrović koja je održana 27.09.2024. godine na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u Beogradu. Profesor Macanović se odrekao honorara gostujućeg profesora za učestvovanje u komisiji za odbranu doktorske teze i čitav iznos preusmjerio na kupovinu knjiga studentima ovog fakulteta. Ovaj gest je izazvao oduševljenje profesora pa su svi aplaudirali kada je odluku pročitala prodekanka za nastavu na sjednici Nastavno naučnog vijeća Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu.

U vremenu kada profesori na fakultetima uslovljavaju studente kupovinom njihovog udžbenika koji koštaju 50 KM kako bi položili ispit, ovakvi gestovi vraćaju vjeru u ljude i akademsku zajednicu. Ovakvi gestovi i ponašanje profesora Macanovića svrstavaju u red jednog od omiljenih među studentima na Fakultetu političkih nauka i Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana