Nešković: Glavna tema sastanka - zelena agenda za zapadni Balkan

Srna
Nešković: Glavna tema sastanka - zelena agenda za zapadni Balkan

BIJELjINA - Sastanak Zelenog kluba, koji radi na jačanju javnog dijaloga u oblasti energetike, pitanjima iz oblasti obnovljivih izvora energije, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, održan je danas u Sarajevu, a glavna tema je bila Zelena agenda za zapadni Balkan, rekao je Srni predsjedavajući skupa Želimir Nešković.

"Zelenu agendu za zapadni Balkan - energija, klima i saobraćaj, predstavila je Jasna Sekulović iz GIZ-a, organizacije koja ima ulogu projekt menadžera za Jugoistočnu Evropu", rekao je Nešković.

Nešković je naveo da je cilj sastanaka Zelenog kluba sa predstavnicima Narodne Skupštine Republike Srpske i Parlamenta Federacije BiH rad na usklađivanju zakona na entiteskom nivou sa zakonima na nivou BiH i preporučenim prijedlozima, odnosno zakonima u EU kako bi bili ispunjeni uslovi za Zelenu agendu za zapadni Balkan.

Zeleni klub čine parlamentarci sa nivoa BiH i entiteskih paralmenata.

U sadašnjem sazivu učestvuje sedam parlamentaraca sa nivoa BiH, kao i predstavnici određenih ministarstava i institucija vezanih za energetiku na svim nivoima u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana