Nemojte se "upecati": Potrošači meda iz Srpske upozoreni

Srna
Nemojte se "upecati": Potrošači meda iz Srpske upozoreni

MODRIČA- Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Modriče saopštilo je da se na području ove opštine pojavljuju lica koja, idući od kuće do kuće, prodaju navodno med, te apelovalo da građani ne nasjedaju na ponuđenu nisku cijenu i slično, već da ga kupuju od osoba za koje se pouzdano zna da se bave pčelarstvom.

Iz Odjeljenja su istakli da ta lica, na pitanja potencijalnih kupaca, odgovaraju da promet vrše u nečije ime i daju niz drugih sumnjivih odgovora.

"Zbog opravdanje sumnje da je riječ o patvorenom (falsifikovanom) `medu` koji nastaje zagrijavanjem šećera, što izaziva takozvano cijepanje istog, te se dobija kancerogena smjesa opasna po zdravlje ljudi, apelujemo da građani ne nasjedaju na ponuđenu nisku cijenu i slično, već da med kupuju od osoba za koje se pouzdano zna da se bave pčelarstvom i da će kupiti pravi pčelinji proizvod, a ne smjesu koja im može naškoditi", saopšteno je iz Odjeljenja.

Prema saznanjima veterinarskog inspektorata, jedno od lica koje vrši prodaju na ovaj način predstavlja se da je iz Karanovca pod Ozrenom.

Iz Odjeljenja su zamolili građane koji uoče lica da vrše promet na ovaj način da obavijeste veterinarsku inspekciju ili komunalnu policiju na broj telefona 053/810-409, te broj 053/810-714 na koji se može ostaviti govorna poruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana