Nema dovoljno komunalaca

A. J. R.
Nema dovoljno komunalaca

BANjALUKA - Resursi komunalne policije u mnogim jedinicama lokalne samouprave u Srpskoj nisu na zadovoljavajućem nivou, a i broj komunalnih policajaca u mnogim gradovima i opštinama ne obezbjeđuje očekivani kvalitet i kontinuitet u pružanju usluga.

Pokazuje to najnoviji izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora u Srpskoj kojim je sprovedena revizija učinka “Rad komunalne policije na održavanju komunalnog rada” u periodu od 2018. do 2021. godine.

U izvještaju je navedeno da komunalna policija u Srpskoj postojećim načinom organizacije i funkcionisanja u pojedinim oblastima ne obezbjeđuje u potpunosti propisani nivo komunalnog reda te da postoji potreba za unapređenjem rada s ciljem uspješnijeg rješavanja komunalnih problema.

Nadzor je pokazao da je broj komunalnih policajaca u samo pet jedinica lokalne samouprave odgovarao zakonskom maksimumu, u dvije je bio iznad, a u 51 jedinici lokalne samouprave ispod zakonom propisanog maksimuma.

- Unutrašnja organizacija rada nije zasnovana na podjeli poslova te komunalni policajci značajan dio radnog vremena koriste za poslove koji nemaju karakter komunalno-inspekcijskog nadzora - navedeno je u izvještaju revizora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana