Naša priča Republika Srpska: EU podržava terorističke organizacije, a smeta im srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

G.S.
Naša priča Republika Srpska: EU podržava terorističke organizacije, a smeta im srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

BAWALUKA - Imajući u vidu da Republika Srpska, kao sastavni dio BiH, mora da štiti međunarodno-pravni poredak, stranka Naša priča Republika Srpska neće, poput većine stranaka u Republici Srpskoj, nijemo ćutati evroparlamentarcima na kršenje međunarodno-pravnog poretka.

Ova stranka je u sapštenju dostavljenom mediima uputila nekoliko pitanja evroparlamentarcima.

- Kako je moguće da vam smeta srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, a ne smetaju vam terorističke organizacije Kurda?! Niste obaviješteni o vatrenoj podršci Finaca, a posebno Šveđana, Kurdima?! Ne znate da je Radnička partija Kurdistana (PKK) priznata kao teroristička organizacija u mnogim zapadnim zemljama, pa čak i u Evropskoj uniji?! Priznanje terorista u EU, međutim, ne sprečava aktiviste i lidere stranke te organizacije da žive, sprovode nasilne aktivnosti i otvorenu kampanju u evropskim zemljama. Njima je najdraža Švedska, gde se posebno toplo tretiraju organizacije koje su priznate kao terorističke. Setite se, "gospodo" evroparlamentarci, fotografija švedskih predgrađa na kojima otvoreno vise zastave ISIS-a, Džabhat Al-Nusre i drugih organizacija koje su priznate kao terorističke!

Zašto je evropska štampa veoma osetljiva na svoje ljubimce teroriste (na desetine organizacija sličnih PKK-u u svakoj većoj zemlji EU), kaže se u saopštenju te se dodaje da je srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu prijetnja, a organizacije Kurda, koje ste priznali kao terorističke, su poželjni partneri Švedskoj i Finskoj.

Iz stranke Naša priča Republika Srpska pitaju evroparlamentarce zašto je predsjednik Republike Turske, Redžep Tajip Erdogan odlučio da blokira zahtjeve Švedske i Finske za učlanjenje u NATO pakt upravo zbog činjenice da pomenute EU države, Švedska i Finska, podržavaju kurdske terorističke organizacije.

- Odakle vam pravo, "gospodo" evroparlamentarci, da kršite Rezoluciju 2131 SB OUN koja u članu 1, 2 i 5. eksplicitno zabranjuje direktno ili indirektno mješanje drugih država u unutrašnje ili spoljne poslove bilo koje države, kaže se u saopštenju stranke i dodaje da "Deklaracija o nedopustivosti mješanja u unutrašnje stvari država i o zaštiti suvereniteta", koja je usvojena Rezolucijom 2131 SB OUN 21. decembra 1965.godine, pored preambule u deset paragrafa u kojima se naglašavaju ključne odredbe Povelje UN, ima ukupno osam obavezujućih članova za sve članice UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana