Narodni poslanici donirali najsavremenije bolničke krevete

Srna
Narodni poslanici donirali najsavremenije bolničke krevete

KOZARSKA DUBICA - Dva najsavremenija bolnička kreveta vrijedna 10.000 KM donacija je Hitnoj službi Doma zdravlja Kozarska Dubica narodnih poslanika iz ove opštine Darka Banjca, Dragana Brdara i Bobane Ćibić i Specijalne bolnice “Mlječanica”.

Novi bolnički kreveti su u službu Hitne medicinske pomoći isporučeni danas, a donacija je nastavak niza aktivnosti kojima su i do sada narodni poslanici i bolnica “Mlječanica” pomagali Dom zdravlja.

Direktor Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” Darko Banjac rekao je novinarima da ta zdravstvena ustanova posljednjih nekoliko godine u kontinuitetu pomaže Dom zdravlja, te da je saradnja dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici veoma važna.

Banjac je podsjetio da je ranije izvršeno renoviranje službe Hitne medicinske pomoći i realizovane druge akcije kojima je obezbijeđena medicinska oprema koja je bila potrebna ovoj službi, a sada će pacijentima biti na raspolaganju i dva nova kreveta koja su bila potrebna ovoj službi.

“Specijalna bolnica Mlječanica, uz pomoć i finansijsko učešće narodnih poslanika, i danas je donirala dva bolnička kreveta posljednje generacije”, rekao je Banjac i dodao da će saradnja dvije zdravstvene ustanove u Kozarskoj Dubici biti nastavljena i u budućnosti sa sve većim intenzitetom.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar rekao je da je na osnovu dogovora sa rukovodstvom Doma zdravlja već izvršena kompletna rekonstrukcija službe Hitne medicinske pomoći, te da su u posljednjih osam mjeseci Specijalna bolnica i narodni poslanici iz Kozarske Dubice ovu službu, kroz projekat sanacije i nabavke medicinske opreme, pomogli u ukupnom iznosu od 50.000 KM.

“Nedostajala su još dva kreveta, koja će služiti našim pacijentima kada budu morali provesti više vremena u našim prostorijama”, rekao je Brdar podsjetivši da već 11 godina radi u zdravstvu, u Domu zdravlja i “Mlječanici”, i dobro poznaje probleme i zahtjeve zdravstvenih radnika i pacijenata.

On je rekao da danas nije lako raditi u zdravstvu i da treba odgovoriti na brojna pitanja koja do sada nisu bila aktuelna, te naglasio da su svi opredijeljeni da se stvaraju pretpostavke da se stanovništvu pruži što kvalitetnija zdravstvena zaštita, te da je humanost misija zdravstvenih radnika.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Bobana Ćibić istakla je da je ponosna na sve prethodne akcije da se pomogne Hitnoj medicinkoj pomoći Doma zdravlja, uključujući i današnju donaciju koja je veoma značajna i za zdravstvene radnike i pacijente.

“Nastavićemo da ulažemo u zdravstveni i obrazovni sistem jer je to naša budućnost. Bitno je da se ljudi u najtežim trenucima, kada dođu u službu Hitne pomoći, osjećaju komforno i imaju potrebnu njegu, kao i da se zdravstvenim radnicima olakša njihov posao”, rekla je Ćibićeva.

Zahvalnost narodnim poslanicima i Specijalnoj bolnici “Mlječanica” danas je izrazio direktor Doma zdravlja “Kozama i Damjan” u Kozarskoj Dubici Vladimir Babić, dodavši da se na osnovu njihovih donacija u posljednjih šest mjeseci popravljaju uslovi rada službi Hitne medicinske pomoći i laboratorije.

Babić je potvrdio da je raspisan tender za nabavku još jednog sanitetskog vozila, koje će biti obezbijeđeno vlastitim sredstvima Doma zdravlja u nastojanju da se podiže nivo zdravstvene zaštite u Kozarskoj Dubici./kraj/td/sđp/fotoEnter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana