Narednih dana više sunca

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo uz sve više sunčanih intervala i toplije sa maksimalnom temperaturom vazduha od osam do 15 stepeni Celzijusovih, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće oblačno u centralnom pojasu i na istoku mjestimično sa padavinama, kišom u nižim predjelima, susnježicom u višim predjelima i snijegom na planinama. Tokom dana i poslije podne uslijediće dalje smanjenje oblačnosti, pa će u većini predjela biti suvo i sunčano, jedino na krajnjem istoku i dalje pretežno oblačno uz mogućnost slabih padavina.

U srijedu, 9. februara, jutro će biti malo do umjereno pretežno oblačno i prohladno, od centralne Posavine, preko Semberije do Sarajevsko-romanijske regije i Podrinja, uz rijeku Drinu sa uslovima za slabe padavine koje brzo prestaju, a na jugu vedro. Tokom dana smanjenje oblačnosti, sve više sunčanog vremena i toplije nego prethodni dan. Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus dva do tri, u višim predjelima i na istoku od minus šest, a maksimalna od sedam do 13, na jugu i sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 10. februara, ujutro će biti pretežno vedro i prohladno, po kotlinama i oko rijeka sa uslovima za pojavu magle, na planinama uz slab mraz, dok će tokom dana biti sunčano i toplo za ovo doba godine. Minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do četiri, u višim predjelima od minus pet, a maksimalna od osam do 13, na jugu i sjeveru do 16 stepeni Celzijusovih.

U petak, 11. februara, jutro će biti pretežno vedro i manje hladno, na planinama uz slab mraz, dok će tokom dana biti sunčano i toplo za ovo doba godine. Poslije podne se očekuje naoblačenje, a uveče i u noći na subotu, 12. februara padavine prvo na zapadu, a onda u centralnom pojasu i na istoku. Na planinama se ponovo očekuje snijeg, u višim predjelima susnježica, a u nižim kiša. Minimalna temperatura vazduha iznosiće od četiri do devet, u višim predjelima na istoku od minus pet, a maksimalna od osam do 13, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana