Narednih dana hladnije sa padavinama

Srna
Foto: pixabay

BANjALUKA- U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme, povremeno sa padavinama i hladnije, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće hladnije i oblačno povremeno sa padavinama. U višim predjelima i na istoku će padati snijeg uz formiranje manjeg snježnog pokrivača. Na jugu će padati kiša, dok će na krajnjem sjeveru biti pretežno suvo, povremeno sa slabom kišom i susnježicom.

Tokom noći na nedjelju i dalje će biti padavina u većini predjela, jačim na jugu i istoku, uz dalji porast snježnog pokrivača.

Vjetar će biti slab do umjeren pretežno sjevernih smjerova, poslije podne umjeren do jak, ponegdje na udare i olujne jačine.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus tri do tri, na jugu šest, a maksimalna od dva do šest, na jugu do 10, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.

U nedjelju, 27. februara, očekuje se u većini predjela dalje zahlađenje i jače snježne padavine uz nagli porast snježnog pokrivača, pogotovo u višim predjelima i na planinama centralnih i jugoistočnih krajeva mjestimično i do 20 centimetara novog snijega.

Na krajnjem sjeveru padaće kiša, susnježica i snijeg povremeno uz formiranje manjeg snježnog pokrivača i u nižim predjelima, dok će na jugu Hercegovine biti promjenljivo uz sunčane intervale.

Minimalna temperatura vazduha od minus tri do dva stepena, na jugu do pet, u višim predjelima i na planinama od minus pet, a maksimalna od minus tri do četiri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 28. februara, ujutru u većini predjela biće oblačno i dalje sa padavinama, u višim predjelima i na planinama porast snježnog pokrivača. Na krajnjem sjeveru biće kiše, susnježice i snijega povremeno.

U višim predjelima i na planinama centralnih i jugoistočnih krajeva biće i do 10 centimetara novog snijega. Na jugu Hercegovine biće promjenljivo sa sunčanim intervalima.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus tri do dva, u višim predjelima i na planinama od minus pet, a maksimalna od minus tri do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U utorak, 1. marta, ujutru će na sjeveru biti promjenljivo, na jugu pretežno vedro, od zapada preko centralnih predjela ka istoku pretežno oblačno ponegdje sa slabim padavinama. Tokom dana promjenljivo sa sunčanim intervalima, jedino u istočnim predjelima uz zadržanu oblačnost, ali suvo, dok će na jugu Hercegovine biti pretežno sunčano.

Minimalna temperatura iznosiće od minus tri do dva, na jugu do četiri, u višim predjelima i na planinama od minus šest stepeni, a maksimalna od minus četiri do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana