Naloženi Badnjaci u Mostaru

Srna
Naloženi Badnjaci u Mostaru

MOSTAR - Proslava Badnje večeri počela je večernjom službom i tradicionalnim nalaganjem badnjaka ispred Manastira Žitomislići i ispred Crve Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju kod Mostara.


Večernju službu i nalaganje badnjaka uz prisustvo velikog broja vjernika u manastiru Žitomislići služio je iguman Danilo Pavlović.

Iguman Danilo rekao je da je Božić najradosniji praznik jer je Bog postao jedan od nas, sišao sa svoje visine i svoga Božanstva i postao čovjek kao i mi.

"Time nas je spasio od bolesti, patnje i svih nemoći. Zato praznujući Božić, mi praznujemo milost i dobrotu Božju", poručio je u besjedi nakon večernje službe iguman, koji je vjernicima čestitao Božić tradicionalnim pozdravom "Mir Božji – Hristos se rodi!".

Nakon nalaganja badnjaka upriličen je i vatromet.

Večernja služba i nalaganje badnjaka u isto vrijeme održano je i u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, dok će kod Stare crkve u Mostaru i kod Crkve u Blagaju biti u 23.30 časova.

Svete liturgije na mostarskom području biće služene u ponoć u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomislić.

Ranije su iz mostarskog Gradskog odbora SPKD "Prosvjeta" za subotu, 8. januara, najavili 16. božićni koncert na kojem će nastupiti Srpski vizantijski zbor "Mojsije Petrović" iz Beograda.

Koncert će biti održan od 19.00 časova u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana