Najljepša pjesma na konkursu „Vihor-a“: „Kap vode“ Mirka Bjelajca

GS
Najljepša pjesma na konkursu „Vihor-a“: „Kap vode“ Mirka Bjelajca

DERVENTA -Pjesma „Kap vode “ autora Mirka Bjelajca iz Siriga ( Srbija) proglašena je najljepšom na konkursu Srpskog književnog kluba „Vihor“ povodom 23. Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta „Prljača 2024“.

-Na konkurs za izbor najljepših pjesama posvećenim ljepotama voda stiglo je 67 radova, nešto više nego lani,  iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore, Kosova  i Metohije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke i Švajcarske -  naveli su iz „Vihor-a“, koji je štampao i zajednički zbornik svih radova pristiglih na nagradni konkurs.

Nagrađena je šaljiva pjesma „Vodena“ autora  Slobodana Milojevića iz Kruševca, a u kategoriji „Ukrinski vodeni cvijet“ najboljom  je proglašena pjesma„ Fantazija iznad vode“ autora Jovana Bundala iz Beograda.

Pohvaljene su i pjesme Ane Stajkove Ivanove  iz Bugarske, Božice Vezmar iz Kosova i Metohije, Gordane Iliće iz Doboja, Gorice Krstović iz Dervente, Žakline Mančić iz Niša, Jelene Đurđević iz Dervente, Mile Stašević iz Zrenjanina, Mirjane Milankov iz Novog Sada, Nenada Karića iz Lazarevca, Paje Brkića iz Pelagićeva, Ratka Belića iz Subotice.

Nagrade pobjednicima konkursa biće uručene na Ilindanskim pjesničkim susretima  3. avgusta u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“, a u programu koji počinje u 11 časova učestvovaće  i članovi hora „Mozaik“.

Generalni pokrovitelj dvodnevne „Vihorove“ manifestacije  je Gradska uprava, a podršku su pružili Turistička organizacija grada i Narodna biblioteka „Branko Radičević“.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana