Najbolji učenici iz Hercegovine na petodnevnom putovanju po Srbiji

Srna
Najbolji učenici iz Hercegovine na petodnevnom putovanju po Srbiji

TREBINjE- Četrdeset najboljih i najspješnijih učenika osnovnih škola iz istočne Hercegovine otputovalo je danas u Srbiju, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se sutra proslavlja u Srbiji i Republici Srpskoj, izjavio je danas Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Istočne Hercegovine Milorad Nadaždin.

On je izrazio zadovoljstvo što su petodnevnim putovanjem po Srbiji nagrađeni odlični i sa takmičenja najususpješniji učenici iz Hercegovine.

Nadaždin je dodao da će osnovci iz Hercegovine boraviti u Srbiju na poziv bivšeg narodnog poslanika Skupštine Srbije Dejana Stošića, koji vodi porijeklo i iz Hercegovine, te mu zahvalio na pozivu.

"Uvijek se govori o talentovanim učenicima, ali je vrlo malo aktivnosti na popularizaciji onoga što oni rade i njihovih uspjeha i nagrada", rekao je Nadaždin.

On očekuje da će se i ubuduće nastaviti sa ovakvim putovanjima za najbolje učenike, kao i da će se hercegovačke škole pobratimiti sa nekim od škola iz Podunavskog okruga.

Prema njegovim riječima, putovanje je lijepo osmišljeno, pa će djeca posjetiti sve važne državne, kulturno-istorijske, vjerske i sportsko-rekreativne objekte.

On je naveo da će učenici večeras posjetiti Smederevo, a sutra u Beogradu Srpsku Patrijaršiju, Hram Svetog Save, Skupštinu Republike Srbije, a zatim i Oplenac, Veliku Planu, Radovanjski lug i manastir Pokajnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana