Republičko takmičenje horova: Najbolji hor osnovne škole “Šamac”

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Hor Osnovne škole “Šamac” iz Šamca pod dirigentskom palicom Rade Bosića bio je najbolji na republičkom takmičenju horova osnovnih škola u Banjaluci na kojem je učestvovalo 207 učenika iz sedam regija.

Drugo mjesto osvojio je hor Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora sa dirigentom Draženkom Jovičin, dok je treće mjesto pripalo banjalučkoj Osnovnoj školi “Borisav Stanković” i dirigentu Jasni Antonić.

Na današnjem takmičenju učestvovali su horovi koji su dosadašnjim nastupima izborili učešće na republičkom nivou, a među njima su se našli i Osnovna škola “Petar Drugi Petrović NJegoš” iz Bileće, Osnovna škola “Dvorovi” iz Dvorova, zvornička Osnovna škola “Sveti Sava”, kao i Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” iz Istočne Ilidže.

Nastupe horova ocjenjivao je stručni žiri.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Slađana Tanasić uručila je zahvalnice dirigentima za aktivno učešće u realizaciji takmičenja školskih horova u školskoj 2023/2024. godini.

Takmičenju, koje je održano u Umjetničkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Organizator takmičenja je Republički pedagoški zavod, a kao osnovni cilj ovih aktivnosti naveli su popularizaciju horskog stvaralaštva i razvoj interesovanja prema horskoj muzici kod đece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana