Najavljeno rješavanje problema prevoznika

Srna
Najavljeno rješavanje problema prevoznika

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naglasio je u razgovoru sa predstavnicima Udruženja drumskih prevoznika Srpske da resorno ministarstvo ima razumijevanja za njihove probleme i da će u narednom periodu biti preduzete aktivnosti za njihovo rješavanje.

Čubrilović je naveo da će Ministarstvo saobraćaja i veza, u koordinaciji sa nadležnim institucijama sa nivoa BiH, nastojati da pruži doprinos rješavanju aktuelnih problema prevoznika u Srpskoj.

Predsjednik Udruženja drumskih prevoznika Republike Srpske Igor Beben zatražio je pomoć resornog ministarstva u rješavanju određenih pitanja, navodeći da su neki od problema dugo zadržavanje drumskih prevoznika na graničnim prelazima i dužina trajanja carinskih postupaka prilikom izvoza i uvoza robe.

Predstavnici Udruženja drumskih prevoznika zahvalili su Čubriloviću za razumijevanje, navodeći da će rješenje problema olakšati rad i unaprijediti uslove rada prevoznika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz resornog inistarstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana