"Nagrade čvrst dokaz da smo na dobrom putu": Priznanje novinaru "Glasa Srpske"

M. M. B.
"Nagrade čvrst dokaz da smo na dobrom putu": Priznanje novinaru "Glasa Srpske"

BIJELjINA - Novinar „Glasa Srpske“ Miloš Vasiljević osvojio je treću nagradu na konkursu Savez opština i gradova Republike Srpske.

Na konkurs „Život je u lokalnoj zajednici“ stigao je veliki broj medijskih radova, a Vasiljević je osvojio treće mjesto.

Savez opština i gradova birao je najbolji medijski prilog o praksi u lokalnoj samoupravi tokom 2023. godine.

Konkurs je bio otvoren za novinare/predstavnike lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija sa područja Republike Srpske.

Autorima najboljih medijskih priloga večeras su u etno selu Stanišić dodjeljene nagrade tokom prijema za predstavnike medija. Prvo mjesto osvojila je Dragana Tešević sa BN-a, a drugo Mira Andrić, novinarka Radio Višegrada.

- Počastvovan sam što se među tri nagrađena rada konkursa "Život je u lokalnoj zajednici" koji je organizovao Savez opština i gradova Republike Srpske, našao i moj tekst o blagodatima planine Volujak, gdje su od ljetos sadržaji upotpunjeni najdužom via feratom "Kuk" u BiH. Ovakve stvari dokaz su da ne ostaju ispod radara priče koje se tiče svakodnevice i boljeg položaja našeg naroda, ma u kom dijelu Srpske živio - rekao je Vasiljević.

Smatra da ova nagrada ne pripada samo njemu, jer kako kaže puno segmenata utiče da tekst dođe do naših čitalaca.

- Po stilu i ličnom nahođenju, uvijek biram jak tim, dakle "mi" a ne samo "ja", tako da je ovo koliko moja nagrada, toliko i mojih kolega. U istom ritmu nastavljamo i dalje, a ove nagrade, vjerujem, čvrst su dokaz, da smo na dobrom putu. Ovo je posebna godina za medij u kojem radim. Naime, najstariji dnevni list u Srpskoj i BiH "Glas Srpske" proslavio je veliki jubilej, 80 godina postojanja, a juče smo organizovali i veličanstven izbor 10 najboljih sportista Srpske. Mislim da je ova nagrada došla kao potvrda predanog rada - rekao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana