Načelnik opštine Srbac darivao prvorođenu bebu

Srna
Načelnik opštine Srbac darivao prvorođenu bebu

SRBAC - Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević posjetio je porodicu Dragomirović iz Ilićana, u kojoj je 2. januara rođena Anđelija, prva beba u ovoj godini na području srbačke opštine.

Dragosavljević i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić uručili su Danijelu /26/ i Milani /24/ opremu za novorođenče, zlatnik, poklon za roditelje i 300 KM u novcu, koliko se dodjeljuje iz opštinskog budžeta za svako prvorođeno i drugorođeno dijete u ovoj lokalnoj zajednici.

Danijel i Milana pored Anđelije imaju i trogodišnjeg sina Luku i žive skladno u porodičnom domaćinstvu baveći se poljoprivredom i drugim poslovima.

"Zaposlen sam u firmi `Integral` kao vozač, ali se zajedno sa ocem, majkom i suprugom bavim poljoprivredom. Imamo nešto stoke i planiramo da se širimo. Svi iz sela odlaze, a ja imam želju da ostanem i trudiću se za to svim silama", rekao je Danijel.

On ističe da je imao veliku želju da se kćerka Anđelija rodi uoči Božića kako bi zajedno proslavili najradosniji hrišćanski praznik, koja mu se ispunila.

"Zahvaljujem se načelniku i opštini što su nas posjetili i donijeli poklone. Ovo je lijep gest lokalne uprave", naglasio je Danijel.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević kaže da je ovo jedna od brojnih pronatalitetnih mjera koje se realizuju u toku godine.

"Imali smo priliku da posjetimo porodicu Dragomirović i čujemo njihova razmišljanja koja su pozitivna, budući da žele da ostanu živjeti i raditi na selu, a imaju i planove za širenje porodice. Ovo je jedna od najljepših uloga koje imam u okviru svojih redovnih djelatnosti i nastavićemo sa primjenom i ostalih mjera za koje sam uvjeren da daju efekte, jer je posljednjih godina prisutan trend povećanja broja novorođene djece u našoj opštini", poručio je Dragosavljević.

On je istakao da je na području srbačke opštine prošle godine rođeno 148 beba, a 2021. godine 149 beba, dok su 2018. rođene 133 bebe, 2019. njih 139, a 2020. godine svega 119 beba.

"U okviru pronatalitetnih mjera svakog mjeseca izdvajamo po 100 KM za 54 porodice sa četvoro i više djece, a finasnirali smo i nekoliko vantjelesnih oplodnji koje su dale rezultate", naveo je Dragosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana