Na Visa olimpijskom triatlonu prikupljeno 26.500 KM

GS
Na Visa olimpijskom triatlonu prikupljeno 26.500 KM

Učesnici Visa olimpijskog triatlona prikupili su 26.500 KM koje će Visa usmjeriti ka Specijalnoj Olimpijadi, saopštila je ova kompanija.

Na Visa olimpijskom triatlonu, tokom jula, građani Sarajeva i Banjaluke mogli su se oprobati u tri različita sporta - košarci, hokeju i streličarstvu.

Veliki broj sportskih entuzijasta se odazvao pozivu na učešće u triatlonu gdje je svaki krug takmičenja “vrijedio” 100 KM, a ukupan prikupljeni iznos ide u humanitarne svrhe.  

-Sasvim sam sigurna da nas je nedavno završena Olimpijada u Parizu aktivirala i ojačala naš zajednički timski duh. Inspirisani ovim događajem, građani Sarajeva i Banjaluke u velikom broju su se odazvali našem pozivu da budu dio Visaa olimpijskog triatlona. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali i dali svoj sportski doprinos da prikupimo ovaj fantastičan iznos od 26.500 KM koji će kompanija Visa usmjeriti ka Specijalnoj Olimpijadi koja godinama radi na tome da omogući osobama sa posebnim potrebama u BiH i bolju integraciju u društvo kroz sport i sportske aktivnosti-  izjavila je potpredsjednica i generalna direktorica kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Ana Drašković.  

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović, izrazila je veliku zahvalnost kompaniji Visaa na prepoznavanju njihovih aktivnosti i pružanju izuzetne podrške. 

-Kao jedina akreditovana sportska organizacija u BiH koja sprovodi sportske, edukativne, inkluzivne, porodične i zdravstvene programe za osobe sa poteškoćama u razvoju, izuzetno cijenimo donaciju, koja predstavlja najveći sponzorski iznos koji smo dobili od osnivanja 1997. godine. Slogan Specijalne olimpijade BiH, “O inkluziji se ne priča - inkluzija se živi”, upravo je zaživio kroz podršku koju ste nam pružili. U ime sportista, roditelja i svih članova Specijalne olimpijade BiH, najiskrenije zahvaljujemo kompaniji Visa kao društveno odgovornoj kompaniji koja je prepoznala naš rad i pružila nam podršku. Obećavamo da ćemo opravdati vaše povjerenje i nastaviti raditi na ostvarivanju naših ciljeva - poručila je Selimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana