Na Tjentištu se okupilo 170 mladih DEMOS-a

Srna
Na Tjentištu se okupilo 170 mladih DEMOS-a

TJENTIŠTE – Prvi susreti Mladih DEMOS-a okupili su na Tjentištu oko 170 omladinaca, kojima je predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović poručio da im treba dati punu šansu, kako bi njihova bila i sadašnjost, a ne samo budućnost.

Čubrilović je rekao da je omladina DEMOS-a odučila da susreti budu održani na Tjentištu, kao jednom od istorijskih mjesta koje srpski narod pamti.

-Ovo je mjesto gdje se dobija nova inspiracija, sklapaju nova poznanstva, obnavljaju sjećanja na istorijske činjenice koje su ovdje jako bolne, pogotovo za srpski narod. Hiljade poginulih - izjavio je Čubrilović Srni.

On je istakao da Tjentište za mlade predstavlja inspiraciju za nove ideje o njihovom razmišljanju, načinu i pozivu da se ovdje ostane, da ovdje vrijedi da se radi, da se bori i stvara nova vrijednost, a ne razmišljanjem kako otići sa ovog područja.

-Zadovoljstvo je da sam danas među mladima koji imaju takav način razmišljanja i imaju viziju budućnosti i kojima treba dati punu šansu, kako bi njihova bila i sadašnjost, a ne samo budućnost -  istakao je Čubrilović.

Predsjednik Organizacije mladih DEMOS-a Dragan Blagojević izjavio je Srni da su prvi susreti mladih DEMOS-a organizvani s ciljem da se mladi što bolje upoznaju.

-Organizovali smo dvije radionice o promociji DEMOS-a kao političke partije i javnog nastupa, prilikom kojih je bilo i predstavljanje mladih koji su kandidati na listama za izbore - rekao je Blagojević.

On je naveo da je održan i istorijski čas obilaskom Spomen-kompleksa u Nacionalnom parku "Sutjeska", a za sutra je planiran i rafting za zainteresovane.

Blagojević je rekao da je predsjednik DEMOS-a održao govor podrške, u kojem je istakao da će u narednom periodu podržavati ovakve i slične projekte u organizaciji mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana