Na međunarodnoj izložbi pasa više od 800 izlagača

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC - Na gradskom stadionu u Šamcu danas je otvorena dvodnevna izložba pasa na kojoj učestvuje više od 800 izlagača iz 25 zemalja.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je i otvorio izložbu, istakao je da je posjećenost iz godine u godinu sve veća.

On je naveo da je ovo treća godina kako se organizuje izložba pasa, i to u okviru manifestacije “Šamačko ljeto”, koja je trajala tri mjeseca i danas se završava.

Milićević je napomenuo da narednih godina očekuje još veći broj gostiju, ističući da saradnja sa Kinološkim udruženjem dobro napreduje.

Predsjednik Kinološkog udruženja “Šamac” Branimir Dobrokes rekao je da je cilj manifestacije podići na viši nivo kinologiju, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, te da nastoje da svake godine budu još bolji i da promovišu Šamac na najbolji način.

“Ova manifestacija prerasta u tradicionalnu, prepoznaju se izlagači iz šireg regiona i iz Evrope. Nadam se da će iz godine u godinu biti sve veći odziv izlagača”, naveo je Dobrokes.

On je rekao da je prošle godine učestvovalo 680 izlagača, a ove više od 800, što je potvrda kvalitetnog pristupa ovom hobiju.

Organizatori izložbe pasa su Kinološki savez Republike Srpske i Kinološko udruženje “Šamac” uz podršku Opštinske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana