Na kulturno–obrazovnom kampu 150 mališana iz dijaspore i regiona

Srna
Na kulturno–obrazovnom kampu 150 mališana iz dijaspore i regiona

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas kulturno–obrazovni kamp u porti Hrama Svetog Arhangela Gavrila u selu Borač kod opštine Knić, na kojem učestvuje 150 mališana srpskog porijekla iz dijaspore i regiona.

Milićević je izjavio da je ovaj kamp više od okupljanja i da predstavlja priliku za sve učesnike da kroz druženje, igru i učenje ojačaju veze sa domovinom i upoznaju se o bogatoj tradiciji i kulturnom nasljeđu Srba.

"Program kampa osmišljen je tako da učesnicima pruži nezaboravno iskustvo koje će im ostati urezano u sećanju za ceo život", istakao je Milićević.

On je naveo da će djeca imati priliku da se okušaju u vještini kaligrafije u manastiru Kamenac, uživaju u ljepotama Gružanskog jezera, kao i da posjete Spomen-park "Šumarice", gdje će odati počast vršnjacima koji su nevini stradali od njemačkog okupatora, saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja.

Milićević je istakao da će svi sadržaji pomoći djeci da bolje razumiju korijene svog naroda, da se povežu sa vršnjacima i stvore prijateljstva koja će trajati.

On je djeci poručio da su budućnost Srbije i da je važno da u srcu uvijek nose ljubav prema svojoj postojbini, gdje god da se nalaze. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana