Na Kozari održan planinarski marš “Pozdrav proljeću”

Srna
Foto: Srna

PRIJEDOR - Na Kozari je danas nakon dvogodišnje pauze organizovana manifestacija “Pozdrav proljeću”, koja je okupila brojne ljubitelje planinarenja iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Planinarski pohod na stazi dugoj 13 kilometra, od Rajkovića, preko Kozaračkog kamena, do Mrakovice, organizovalo je Planinarsko društvo “Klekovača” iz Prijedora.

Predsjednik Društva Dragan Romčević izrazio je zadovoljstvo što su brojne ljubitelje prirode i planinare danas poslužile vremenske prilike.

“Mnogi su dolazili i ranije, pa im se svidjelo i došli su opet, a ni staza nije zahtjevna, mogu da je prođu svi koji su u približno nekoj solidnoj kondiciji, a kako bismo mi rekli - od sedam do 77 godina”, rekao je Romčević novinarima na Kozari.

On je naveo da je cilj ove manifestacije okupljanje, druženje, te promocija Kozare i prirode, koja spaja, a boravak u njoj čini ljude srećnijim zadovoljnijim i zdravijim.

Među više stotina planinara koji su na ovaj način usponom na vrh Kozare pozdravili proljeće bili su i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i njegov zamjenik Žarko Kovačević, kao i devedesettrogodišnji Vladimir Grublješić, koji se bavi planinarenjem 70 godina.

Uspon na Kozaru jedan je od najmasovnijih planinarskih pohoda u kalendaru Planinarskog saveza Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana