Na Dan Republike bez plaćanja putarine kako bi se spriječile gužve

SRNA
Na Dan Republike bez plaćanja putarine kako bi se spriječile gužve

Na Dan Republike Srpske očekuje se pojačan saobraćaj na auto-putu zbog čega je, na prijedlog Ministarstva saobraćaja i veza, Vlada Srpske usvojila uredbu kojom se sva vozila oslobađaju plaćanja putarine 9. januara, rečeno je u resornom ministarstvu.

Iz Ministarstva su podsjetili da su uredbom svi korisnici auto-puta, brzog puta i objekata na tim putevima, oslobođeni plaćanja putarine 9. januara u trajanju od 24 časa.

Vlada Republike Srpske donijela je 22. decembra uredbu o dopuni uredbe o visini putarine kojom je regulisana odredba da na Dan Republike Srpske, 9. januara, od plaćanja putarine budu oslobođeni svi korisnici auto-puta, s ciljem sprečavanja saobraćajnih gužvi i omogućavanja građanima da nesmetano i bezbjedno učestvuju na organizovanim manifestacijama širom Republike Srpske.

"Da bi se spriječile saobraćajne gužve i građanima Republike Srpske omogućilo da nesmetano i bezbjedno učestvuju na organizovanim manifestacijama širom Republike Srpske povodom proslave 9. januara - Dana Republike, pokazalo se kao svrsishodno da se korisnici auto-puta na taj dan oslobode plaćanja putarine i na taj način doprinese učesnicima proslave", istaknuto je u saopštenju Vlade Srpske.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Republika srpskog naroda u BiH.

Proslava Dana Republike počeće 8. januara kada je centralni događaj tog dana svečana akademija koja će biti održana u sportskoj dvorani "Borik".

Centralna proslava 9. januara kada će biti održana parada, počeće u 17.00 časova, nakon čega slijedi koncert na Trgu Krajine u čast Republike Srpske.

                                                                                                                             

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana