Na banjalučkim fakultetima još 507 slobodnih mjesta

SrpskaInfo
Na banjalučkim fakultetima još 507 slobodnih mjesta

Nakon prijemnog ispita za upis u prvu godinu studija prvog ciklusa studija u akademskoj 2024/2025. ostalo je mjesta na nekim fakultetima Univerziteta u Banjaluci. Radi se 507 slobodnih mjesta na 11 fakulteta.

Na Ekonomskom fakulteta na dva studijska programa, ekonomija i poslovno upravljanje i poslovna informatika, ostalo je 31 mjesto. Na Medicinskom fakultetu je ostalo 68 slobodnih mjesta i to na programima medicina, dentalna medicina, farmacija, sestrinstvo, fizioterapija, sanitarno inženjerstvo i babištvo.

Na studijskom program pravo ima još 24 mjesta, na Prirodno-matematičkom 110 i to na mnogim programima, kao što su fizika, geografija, prostorno planiranje, ekologija, biologija, hemija, matematika.

Na Rudarskom fakultetu nakon prvog upisnog roka ostala su 23 mjesta, Tehnološkom 28, a na Fakultetu političkih nauka 50.

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta ima 15 mjesta, Filozofskom 51 i to najviše na Pedagogiji i Filozofiji. Na Filološkom je ostalo 91 mjesto, a najviše na studijskom program Ruski jezik 25 mjesta i Srpski jezik 20, piše SrpskaInfo.

Na Šumarskom fakulteta u drugom upisnom roku mjesta će biti za 16 studenata na programu Šumarstvo.

Važno je istaći da će kandidati koji nisu ostvarili pravo upisa na odgovarajući studijski program, mogu se upisati na neki od srodnih studijskih  programa Univerziteta na kojem su ostala upražnjena mjesta i to bez ponovnog polaganja prijemnog ispita.

Studentske službe će kandidatima izdati potvrdu o položenom prijemnom ispitu, a koju kandidati do 17. jula zajedno sa konkursnom dokumentacijom mogu predati na studijski program na kojem je ostalo slobodnog mjesta za upis. Upis kandidata će biti završen do 19. jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana