Murisa Marić za „Glas": Smanjenje marži nije urodilo plodom

M. L.
Murisa Marić za „Glas": Smanjenje marži nije urodilo plodom

BANjALUKA - Cijene svih roba i usluga divljaju mjesecima i sastanak o tom pitanju trebalo je već da bude održan. Cijene nikada više neće pasti na nivo iz 2020. godine, istakla je za "Glas Srpske" izvršna direktorica Udruženja za zaštitu potrošača "Don" iz Prijedora Murisa Marić.

Komentarišući najavu lidera SNSD-a Milorada Dodika o predstojećem sastanku na kome će biti riječi o kontroli rasta cijena u Republici Srpskoj  rekla je da podržava tu ideju.

- Smatram da sastanak pomalo i kasni i da je trebalo o tome razgovarati i ranije. Cijene su skočile, a povećanje penzija za četiri odsto ne može da stigne to poskupljenje. Penzioner koji ima 400 maraka za 16 KM koliko će dobiti povećanje može da kupi pola džaka brašna. Definitivno odluka da marže budu smanjene nije urodila plodom jer cijene i dalje rastu. Ne trebamo se zavaravati, cijena goriva nikada više neće biti 1,50 KM - rekla je Marićeva i naglasila da kontrola mora biti veća jer sva roba koja se prodaje na našem tržoštu nije ovog momenta stigla iz inostranstva, već je nabavljana i ranije.

Marićeva smatra da je potrebno okrenuti se domaćoj proizvodnji.

Dodik je proteklog vikenda rekao da će ove sedmice organizovati sastanak na temu rasta cijena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana