MUP Srpske: Tri velika javna skupa protekla bez incidenata

G.S.
MUP Srpske: Tri velika javna skupa protekla bez incidenata

BANjALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalili su policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u protekloj sedmici bili angažovani na tri značajna događaja u Republici Srpskoj.

Pripadnici MUP-a bili su angažovani na turniru Srpska open, Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd-Banjaluka i obilježavanju Dana sjećanja na 700.000 žrtava ustaškog zločina koncetracionog logora Jasenovac u Donjoj Gradini.

Kako navode iz MUP-a Srpske, sva tri događaja su iziskivala posebne mjere obezbjeđenja i dodatnu angažovanost policijskih službenika po svim linijama rada, a svi su protekli bez ijednog incidenta i u dobroj bezbjednosnoj atmosferi.

- Obezbjeđenje teniskog turnira Srpska open je specifičan događaj sa posebnim bezbjednosnim pravilima i zahtijevao je poseban pristup policijskih službenika u odnosu na sve druge sportske manifestacije. U tom smislu se zahvaljujemo našim građanima koji su odgovornim ponašanjem pokazali da imaju visok nivo bezbjednosne kulture, jer su poštovali ranije utvrđena pravila ne samo u Teniskom centru Republike Srpske, već i van njega - ističe iz MUP-a.

Kažu, sama  činjenica da je za sedam dana ovaj događaj po riječima organizatora posjetilo 80.000 građana govori o vrlo zahtjevnom poslu, pri čemu se trebalo voditi računa o bezbjednosti posjetilaca, bezbjednosti samih učesnika turnira, ali i voditi računa da se spreči svaka moguća prevara na navedenim teniskim mečevima.

- U obezbjeđenju biciklističke trke osim policijskih službenika policijskih uprava Zvornik, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Banjaluke na raspolaganje smo kao pratnju biciklističkom karavanu stavili sve motocikliste MUP-a Republike Srpske, što je svakako doprinijelo da svi biciklisti stignu bezbjedno do cilja - dodaju iz MUP-a.

Kada je riječ o komemorativnom skupu u Donjoj Gradini kojem je prisustvovalo oko 30.000 ljudi iz svih krajeva, ističu da je sve proteklo bez ijednog incidenta.

- Osim obezbjeđenja učesnika javnog skupa i obezbjeđenja protoka saobraćaja, policisjki službenici su bili angažovani i na podjeli vode učesnicima, čime su pokazali dodatnu posvećenost, jer su pokušalo izaći u susret svim učesnicima i prevazići sutaciju u kojoj je zbog kasnog dolaska određenog broja autobusa i priliva velikog broja putničkih motornih vozila dolazilo do otežanog odvijanja saobraćaja - zaključuju iz MUP-a.

Karan i Kostrešević su ovom prilikom čestitali pripadnicima MUP-a koji su ovih dana radili 24 časa dnevno, te istakli da su oni još jednom pokazali da su u stanju da odgovore svakom zadatku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana