MUP RS: U nedjelju zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7,5 tona u području Donje Gradine

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA  - Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Draksenić-granični prelaz Donja Gradina i magistralnom putu Draksenić-Gradiška u nedjelju, 1. maja, biće na snazi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila ukupne mase veće od 7,5 tona.

Zabrana će biti na snazi od 7.00 do 17.00 časova, s ciljem bezbjednosti učesnika komemorativnog skupa u Donjoj Gradini koji se organizuje povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Zabranom, koju je naredio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, nisu obuhvaćena teretna vozila koja će biti angažovana u pomenutim aktivnostima.

Povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, za nedjelju, 1. maj, od 00.00 časova do 24.00 časova 2. maja, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za ove dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana