m:tel ponovo u humanoj misiji u opštini Odžak

M:tel
m:tel ponovo u humanoj misiji u opštini Odžak

Akcija „Niste sami, imate prijatelje", traje već tri godine i kompanija m:tel u okviru nje pomaže povratničkom stanovništvu širom BiH. Srpskom građanskom udruženju Posavina iz Odžaka, odnosno stanovništvu ovog dijela FBiH koje se nalazi u stanju socijalne potrebe, m:tel je već u prethodnim godinama donirao pomoć – pakete hrane i higijenskih proizvoda.

Budući da se veliki broj srpskog stanovništva ovog kantona u opštini Odžak nalazi na ivici egzistencije, m:tel je ponovo odlučio da pomogne doniravši 50 paketa pomoći. Pakete su predstavnici kompanije m:tel uručili stanovništvu ovog kraja 3. septembra 2024. godine, naglasivši da je m:tel uvijek tu da pomogne i podrži. 

Kako kažu iz Udruženja Posavina, u tri opštine ovog kraja živi oko 900 stanovnika srpske nacionalnosti od čega i oko 70 djece školskog uzrasta, te je jasno da preovladava starija populacija koja teško preživljava. Takva situacija je i stvorila potrebu da se organizuje ovo udruženje koje se brine o srpskom narodu zastupajući njihove interese i pružajući im podršku kroz razne vidove pomoći. Predsjednik Udruženja Damir Ivetić je naglasio da uz pomoć Srpske, Srbije, ali i kompanija poput m:tel-a, oni drže i brane od zaborava našu vjeru, kulturu i običaje. „Ovo je prilika da zahvalim Jeleni Trivan, koja nam je već drugi put ukazala povjerenje u zadnje tri godine. Kao što ste se i uvjerili, za same korisnike je ovo od iznimnog značaja i ne samo u materijalnom obliku, već prije svega u psihološkom, jer je ovo još jedan dokaz da nismo sami i da uvijek možemo računati na Republiku Srpsku i Srbiju", rekao je Ivetić.

 

Kompanija m:tel, pored mnogobrojnih projekata i aktivnosti iz oblasti kulture, obrazovanja, sporta… ne zaboravlja nikada ni one kojima je potrebno pomoći kada su najosnovnije potrebe u pitanju. Naprotiv, humanitarne misije ovakvog karaktera, oduvijek su dio društveno odgovornog poslovanja ove kompanije, a naročito u okviru akcije „Niste sami, imate prijatelje", koja pomaže povratničke kategorije stanovništva širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana