Mozzart srcem uz Roditeljsku kuću u Tuzli

Mozzart
Mozzart srcem uz Roditeljsku kuću u Tuzli

Podrška djeci oboljeloj od karcinoma i njihovim roditeljima stiže širom zemlje u okviru nove akcije kompanije Mozzart „Roditeljske kuće u BiH". Prva donacija uručena je Roditeljskoj kući Sarajevo, a sada je podrška stigla u Tuzlu gdje je Roditeljska kuća počela sa radom prije tri mjeseca u okviru Udruženja „Srce za djecu odoljelu od raka".

„Ovo je sjajan primjer društveno odgovornog poslovanja i kontinuirane podrške našem Udruženju jer je borba s rakom kod djeteta dugotrajna i oni trebaju prijatelje koji će biti uz njih kroz cijeli proces. Ta podrška ne treba biti jednokratna. Mozzart je pokazao da može i hoće biti tu kroz godine podrške i donacija. Također, nadamo se da će se uključiti i druge društveno odgovorne kompanije, kao što je Mozzart, i pratiti ovaj dobar primjer podrške i razumijevanja", poručuje Atifa Buldić - Bešić, voditeljica Roditeljske kuće Tuzla.

 

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka" je objekat u Tuzli otvorilo krajem aprila ove godine. Zahvaljujući donatorima, ova Roditeljska kuća sada ima pet smještajnih jedinica, te zajedničke prostorije, a u njoj trenutno borave tri porodice djece koja su na intenzivnom bolničkom liječenju.

Korisnicima obezbjeđuju besplatan smještaj, osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine, te psihosocijalnu podršku u skladu sa potrebama djeteta i porodice, a na raspolaganju im je i stručni tim Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka".

 

Iz ovog Udruženja, koje okuplja više od 500 članova, poručuju da im je svaka donacija, poput ove iz Mozzarta, značajna kao podrška u radu sa oboljelom djecom. Upravo s tim ciljem, iz ove kompanije nedavno su uputili i donaciju Roditeljskoj kući u Sarajevu.

 

Podršku malim herojima u njihovim najtežim bitkama nastaviće da pružaju i u narednom periodu, a uskoro će donacija stići i na adresu Roditeljske kuće Banjoj Luci pri Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana