Mozzart srcem uz Roditeljske kuće u BiH

Mozzart
Mozzart srcem uz Roditeljske kuće u BiH

Kompanija Mozzart nedavno je pokrenula akciju "Roditeljske kuće u BiH" kroz koju su pružili podršku djeci oboljeloj od karcinoma i njihovim roditeljima širom naše zemlje. Kako bi podržali mališane u njihovim najtežim životnim bitkama, uručili su im donacije prilikom posjeta Roditeljskim kućama u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli.

 

Novčana donacija iz Mozzarta stigla je Roditeljskoj kući u Banjaluci, osnovanoj pri Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra" s ciljem pomoći porodicama koje se suočavaju sa malignom bolešću djeteta. Mališani oboljeli od karcinoma, koji se liječe na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, imaju sigurno mjesto za boravak i igru u kojem nema bijelih mantila, pa se tu osjećaju kao kod svoje kuće. Roditeljska kuća „Iskra" ima sedam apartmana i sve prateće sadržaje, a trenutno su popunjeni svi smještajni kapaciteti.

 

Mozzart je podržao i djecu oboljelu od karcinoma koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu pri Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka". Ovo udruženje okuplja više od 500 članova, među kojima su djeca oboljela od raznih malignih oboljenja i njihove porodice. Prije osam godina, u Sarajevu su otvorili prvu Roditeljsku kuću u BiH za besplatan smještaj djece oboljele od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike Jezero KCUS-a, kao i njihove porodice. Roditeljska kuća na Betaniji trenutno je krov nad glavom za sedam porodica, kojima pružaju sve što je potrebno dok traje bolničko liječenje mališana, ali i do pet godina po izlasku iz smještaja.

Podrška iz Mozzarta stigla je i u Tuzlu gdje je Roditeljska kuća počela sa radom prije četiri mjeseca, takođe u okviru Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka". Zahvaljujući donatorima, ova Roditeljska kuća sada ima pet smještajnih jedinica, te zajedničke prostorije, a u njoj trenutno borave tri porodice djece koja su na intenzivnom bolničkom liječenju.  Korisnicima obezbjeđuju besplatan smještaj, osnovne životne namirnice, higijenske potrepštine, te psihosocijalnu podršku u skladu sa potrebama djeteta i porodice, a na raspolaganju im je i stručni tim Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka".

Iz sve tri Roditeljske kuće u BiH poručuju da im je svaka donacija, poput ovih iz Mozzarta, značajna kao podrška u radu sa oboljelom djecom. Upravo s tim ciljem u  ovoj kompaniji su pokrenuli projekat podrške malim herojima širom naše zemlje uz želju sa se što prije oporave i uživaju u djetinjstvu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana