Mozzart donirao televizore i sportske rekvizite OŠ Majka Knežopoljka i OŠ Dvorovi

Mozzart
Mozzart donirao televizore i sportske rekvizite OŠ Majka Knežopoljka i OŠ Dvorovi

Učenicima OŠ Majka Knežopoljka u Knežici i OŠ Dvorovi pred kraj školske godine stigli su vrijedni pokloni. Kompanija Mozzart obradovala je đake iz okoline Bijeljine novim sportskim rekvizitima za časove fizičkog vaspitanja, a osnovce kod Kozarske Dubice televizorima za nastavu iz predmeta Digitalni svijet. Učiteljima i nastavnicima ovim potezom su olakšali rad, pa u ovim obrazovnim ustanovama ne kriju oduševljenje.

Potreba za televizorima nam se ukazala zbog uvođenja novog nastavnog predmeta Digitalni svijet. Tim povodom smo se molbom obratili kompaniji Mozzart koja nam je izašla u susret. Ovaj gest je od izuzetnog značaja za naše đake i nastavno osoblje. U ime kolektiva naše škole, zahvaljujem se kompaniji Mozzart na ovako vrijednoj donaciji – poručuje Bojana Krnjajić, direktor OŠ Majka Knežopoljka Knežica, Kozarska Dubica.

 

 

Osnovna škola, pod nazivom Majka Knežopoljka, datira od 1964. godine, a prva škola u ovom kraju osnovana je 1911. godine u selu Malo Dvorište. Tokom proteklih 113 godina više puta su se selili. Tokom Prvog svjetskog rata nisu radili, a tokom Drugog svjetskog rata izvodili nastavu po kućama, a zatim i u seoskoj prodavnici, čineći sve da se škola u ovom dubičkom selu ne ugasi. Gradnja novog objekta ove stoljetke počela je 1960. godine, a 1981. u ovoj ustanovi instalirana je prva školska televizija u Bosni i Hercegovini. Danas ovu školu sa dugom tradicijom pohađa 186 učenika od prvog do devet razreda u centralnoj školi u Knežici  i područnoj u selu Međuvođe.

 

 

Nastavu na novim televizorima, koji su im stigli iz kompanije Mozzart, od sada će pratiti đaci u oba dubička sela. Primjenom televizora, kao multimedijalnog sredstva u nastavi, učenicima će se na različite načine moći predstavljati nastavni sadržaji, kao i različiti sadržaji i aktivnosti u vezi sa školskim životom.

 

Sreću ne kriju ni u OŠ Dvorovi kod Bijeljine kojoj su stigli nove lopte i mreže za golove.

 

Učenici i zaposleni su se posebno obradovali jer će od sada moći da rade sa kvalitetnijim sportskim rekvizitima. Djeca će na ovaj način još brže da zavole sport, a nastavnicima je olakšan rad sa đacima. Hvala kompaniji Mozzart što nas je podržala u težnjama da poboljšamo uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja – poručuje Čedo Janković, direktor OŠ Dvorovi, Bijeljina.

 

Škola u ovom bijeljinskom selu osnovana je 1854. godine, a od 2003. funkcioniše kao samostalna. U 20 odjeljenja obrazuju 416 učenika od prvog do devetog razreda. Rukovodstvo škole trudi se da im poboljša uslove boravka, kao i da ih, kroz što kvalitetnije časove fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sportske sekcije, okrenu sportu, zdravom načinu života i pravim vrijednostima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana