"Moj mrvičasti kutak" za pravilan rast i razvoj "mrvica"

Srna
"Moj mrvičasti kutak" za pravilan rast i razvoj "mrvica"

BANjALUKA - Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" ulaže napore da svojim "mrvicama" omogući najbolje uslove za rast i razvoj, te je opremanje Centra za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece "Moj mrvičasti kutak" važan dio aktivnosti sa tim ciljem, rekla je Srni član Upravnog Odbora Udruženja Amela Filipović.

Filipovićeva je navela da je "ljubičasti novembar" posvećen tim aktivnostima, kako bi ovaj plan konačno ugledao svjetlost dana, te da Udruženje "Mrvice" svakodnevno treba podršku i donacije svih privrednih subjekata i institucija, jer nemaju drugu mogućnost finansiranja rada.

"Donacija kompanije žMedikaverž, koja nam je danas uručena u Banjaluci, svakako će nam značiti da se približimo našem cilju i opremimo žMrvičasti kutakž koji je važan za naše članove jer će na jednom mjestu moći dobiti sve potrebne informacije o svojim i pravima djeteta", rekla je Filipovićeva.

Ona je navela da Udruženje ulaže napore kako bi pružilo pomoć porodicama koje imaju prijevremena rođenu djecu, ali i da organizuje kontinuiranu podršku u prikupljanju sredstava za što bolje opremanje odjeljenja na kojima borave ovi mališani.

"Ovogodišnji žljubičastim novembromž želimo da iskoristimo da pozovemo sve privatne i poslovne donatore da nam pomognu u prikupljanju novčanih sredstava kako bismo opremili prostor i dobili najljepši kutak", rekla je Filipovićeva.

Ona je napomenula i da je u svrhu prikupljanja sredstava do kraja novembra aktivan i humanitarni broj 1412.

Filipovićeva je zahvalila predstavnicima kompanije "Medikaver" i svim drugim institucijama, privrednicima i pojedincima koji su do sada pomogli rad Udruženja, koje ima veliki broj članova.

"Svakako je jako bitna činjenica i da svakodnevno na Univerzitetskom kliničkom centru Srpske dobijemo po jednu žmrvicuž, jednu prijevremeno rođenu bebu, a većina ih se jako brzo učlani u naše Udruženje, tako da nam je svaka pomoć dobrodošla", rekla je Filipovićeva.

Generalni menadžer "Medikaver" laboratorija za BiH Marko Bilić rekao je da je donacije predstavnicima udruženja "Mrvice" danas uručena povodom otvaranja centralne laboratorije ove kompanije u Banjaluci, te izrazio zadovoljstvo što je u prilici da podrži rad ovog udruženja.

"U fokusu rada ove kompanije i dalje će biti djeca i najmlađi sugrađani, te ćemo nastaviti kampanje čiji je cilj podrška zdravom razvoju djece", rekao je Bilić.

On je naveo da je u planu ove multinacionalne kompanije da proširi poslovanje u cijeloj Republici Srpskoj, što će značiti i otvaranje novih radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana