Moguće jače nepogode

Srna
Moguće jače nepogode

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i F BiH danas se u prvom dijelu dana u većini krajeva očekuje sunčano vrijeme, a potom će doći do naoblačenja sa padavinama, te su ponegdje mogući jak oluni vjetar i grad.

Za većinu područja danas je objavljeno narandžasto upozorenje na kišu i grmljavinu, a u centralnim područjima žuti meteoalarm na grmljavinsko nevrijeme.

Padavine će se širiti od juga ka sjeveru i istoku, na zapadu će biti i obilnije, a najjače nepogode očekuju se tokom popodneva na sjeveru, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, istočnih smjerova ili promjenljiv, u zoni padavina jak uz olujne udare.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 25 na zapadu do 34 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu od 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a lokalni pljuskovi zabilježeni su na području Krajine, na jugozapadu i zapadu Hercegovine.

Temperatura vazduha izmjerena u sedam  časova: Čemerno 14, Han Pijesak 15, Rudo, Bjelašnica 16, Mrkonjić Grad, Sarajevo 17, Livno, Zenica 18, Bileća, Drvar 19, Prijedor, Bihać 20, Banjaluka, Novi Grad, Doboj, Sanski Most, Tuzla 21, Trebinje, Bijeljina 22, Mostar, Neum 23 stepena Celzijusova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana