Modriča: Plan kapitalnih investicija do 2024. godine vrijedan 6,7 miliona KM

Srna
Foto: srna

MODRIČA - Skupština opštine Modriča usvojila je danas Plan kapitalnih investicija do 2024. godine, kojim je predviđena realizacija 70 projekata ukupne vrijednosti 6.701.829 KM.

 Načelnik opštine Jovica Radulović rekao je da su prioritet projekti izgradnje i unapređenja komunalne, saobraćajne i poslovne infrastrukture.

"Sredstvima iz budžeta, kredita i donacijama finansiraće se formiranje prve poslovne zone u Modriči, izgradnja objekata vodosnabdijevanja u urbanim i seoskim sredinama, izgradnja i modernizacija putne infrastrukture, završetak zatvorenog bazena, te unapređenje javne uprave, uz podršku obrazovnim, sportskim i kulturnim ustanovama", rekao je Radulović novinarima.

On je naveo da je prioritet izgradnja vatrogasnog doma i opremanje Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča, kao i nabavka i postavljanje nadzornih kamera u gradu. Skupština je dala saglasnost preduzeću "Komunalac" Modriča na povećanje cijene za 20 odsto za uslugu odvoza smeća pravnim licima i preduzetnicima, a usvojen je i izvještaj o radu načelnika u 2021. godini.

Za direktora Doma zdravlja Modriča imenovana je Aleksandra Božić, za načelnika Odjeljenja za prijemnu kancelariju i informisanje većinom glasova je iazbran Damir Stojanović iz SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana